Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
sebi0104

Gtx 275 problem z chłodzeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem, a mianowicie chodzi o wentylator tej karty cały czas pracuje na najwolniejszych obrotach nawet w grach nie przyspiesza. Temperatura po kilku minutach grania sięga 75/80 stopni a wentylator jak chodził na min. obrotach tak chodzi cały czas.Z tego, co pamiętam jakiś czas temu zwiększał on swoje obroty i to nawet znacznie już przy 75 stopniach, bo wyraźnie był słyszalny. Co mogło to spowodować ze teraz on cały czas pracuje na min. Obrotach?? Dodam, iż nic nie zmieniałem nie grzebałem i nigdzie nic nie przestawiałem, bynajmniej tak mi się wydaje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy sterownik?

btw. chyba powinieneś się cieszyć... temperatura 80 stopni dla karty graficznej nie jest niczym nadzwyczajnym, a hałas przyjemny nigdy nie jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nowy sterownik?

btw. chyba powinieneś się cieszyć... temperatura 80 stopni dla karty graficznej nie jest niczym nadzwyczajnym, a hałas przyjemny nigdy nie jest ;)

No sterownik mam można powiedziec najnowszy, tzn. przedostatni jaki wyszedł.Sugerujesz zainstalowac najnowszy obecny??Cisza owszem temp. też nie taka tragiczna, ale wole uniknąć sytuacje ze się wentylator odpowiednio nie załaczy na wyzsze obroty w momencie wyższych temperatur np. około 100 stopni.Bo nie chciałbym jej czasem spalić:P Bądż też przegrzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja karta jest referentem?

wgl to jakiego producenta masz kartę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Twoja karta jest referentem?

wgl to jakiego producenta masz kartę?

Tak referencyjna Asus ENGTX 275

Ok a wiec jedno już wiem nie wiem dlaczego ale zwiększa prędkość dopiero przy 85 stopniach i to od razu na maksymalne obroty:( kiedyś zwiększał stopniowo no ale cóż dobre ze chociaż ja zwiększa . Tyle ze teraz nie zmniejsza ich jak wejdzie na max tak chodzi cały czas:( schłodził ja do 42 stopni a wentylator nadal na maxa pracuje. Coś tu jest spieprzone i nie mam pojęcia co:( Co odpowiada za sterowanie tymi obrotami.....

Edytowane przez sebi0104

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...