nnn2007 0 Napisano 21 Sierpień 2009 (edytowane) Pytanie kieruję do użytkowników internetu mobilnego: Ile wg was zużyję transferu w miesiącu, jesli w miesiącu: - przeglądam stronki we flashu - przeglądam stronki z dużą ilością zdjęć - oglądam youtuba - wysyłam i odbieram maile bez załączników - gadam dużo na GG - nie ściągam filmów - ściągam około 10-ciu plików mp3 P.S. Informacji tej potrzebuje dosyć pilnie i nie mam czasu na pomiar programami statystycznymi w moim kompie. Edytowane 21 Sierpień 2009 przez nnn2007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RuceX 0 Napisano 21 Sierpień 2009 Wg mnie nie można jednoznacznie określić, ile transferu zużyjesz. Musiałbyś obliczyć, ile taka pojedyncza strona ze zdjęciami pobiera transferu, ile strona wykonana we flashu, ile oglądanie filmów na youtube, a ile pliki mp3 Proponowałbym inaczej: kupujesz na przykład starter Play Online 1 GB za 19 zł. Przeglądasz internet i sprawdzasz, ile transferu Ci pobrało. Może inni operatorzy też oferują takie coś, musiałbyś sprawdzić. Edit: znalazłem na stronie Heyah kalkulator transferu - http://www.heyah.pl/mobilny-internet_kalkulator-uslug Pamiętaj, że są to dane przybliżone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach