Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
hani10

Jaką karte kupić w tym przypadku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

mam zamiar ulepszyć swój sprzęt i chciałbym zasięgnąć rady jaką kartę graficzną byście mi polecili.. oczywiście w granicach do 250 zł i już taka dobrą :) ... Nie znam się za bardzo na sprzęcie ale posiadam procesor intel Penitum D 2x 2,66 ,512 ddr ram ( w raz zakupem karty zamierzam dokupić jeszcze 2 giga) aa karta jaką teraz posiadam jest zintegrowana z procesorem 64 mb czyli jednym słowem lipa:)

i mam jeszcze jedno pytanko... zauważyłem na allegro nowe karty graficzne firmowe przy czym pamięć 1024 była tańsza nawet od 256?... czym to jest uzależnione?

Dokładniejsze dane:

Procesor: Intel Pentium D CPU 2,66 GHZ

Płyta główna: P4M800CE- 8237

Pamięć: DDR 512 MB

Przy zasilaczu pisze model: GPS-300 AB A

// na przyszłość, jeżeli chcesz aby ktoś Ci odpowiedział to ogarnij trochę post - błędy, kolosalne odstępy, stylistyka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Platforma przestarzała...

Karta jedynie na AGP = topienie pieniędzy...

np. na pewno będzie lepsza od integry http://www.allegro.pl/item717485975_agp_sa...5_1000_mhz.html

Ilość pamięci karty graficznej wpływa na wydajność... ale z reguły, jeżeli tańsza karta ma jej więcej to jest ona dużo wolniejsza i dodatkowo szyna pamięci jest wolniejsza... co przekłada się na dużo gorsze osiągi..

Najlepiej jeżeli karta ma pamięci DDR3 (DDR2 ostatecznie... - twój przedział cenowy nie pozwala na szaleństwa) i min 128 bitową szynę pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...