Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
bermudy25

Internet satelitarny Tooway

Rekomendowane odpowiedzi

Nasze dwa komputery(meza i moj)dzialaly fajnie dopoki nie zrobilam formatu mojego kompa.Oba komputery sa polaczone routerem poprzez kabel i teraz nie wiem co zrpbic aby modem znalazl sie u mnie w komputerze.Jestem ignorantka i zupelnie sie nie znam na tych sprawach(polozna z zawdodu).Poprzednio mialam CD ktorym instalowalo sie modem ,potem mialam internet bezprzewodowy i z takiego nosnika pamieci instalowalam modem a teraz nie ma nawet zadnej iconki na desktopie.Nie mamy zadnego dysku nic ,po prostu z nieba internet leci.Byli zainstalowali antene,podlaczyli i wyjechali.Teraz jestem w kropce.Czy mozecie mna pokierowac co mam dalej robic?Mieszkam w Hiszpanii na zdupiu gdzie nie ma linii tel a z tymi niedouczonymi fachowcami nie chce rozmawiac.Mieszkam tu dlugo i wiem jacy z nich specjalisci we wszystkich dziedzinach.Zawsze u Polakow znajdowalam pomoc poprzez net w roznych klopotach.Pozdrawiam Was i mam nadzieje ze znajde znowu pomoc .Jolanta Z. bermudy25@graffiti.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co rozumiem masz nowszy modem Tooway, który komunikuje się bezprzewodowo zatem Twój komputer ma kartę bezprzewodową i internet jest podłączony bezpośrednio do niego i dalej jest udostępniany poprzez rotuer. Problem polega na tym, że zapewne po instalacji nowego windowsa nie zostały zainstalowane żadne niestandardowe sterowniki w tym ten od karty bezprzewodowej.

1.Czy twój komputer to PC czy laptop?

2. Czy były z nim dostarczone dodatkowe płyty CD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnialam z tej zlosci napisac ,ze mam komputer PC nie laptop.Napisze jak rozwiaze sie ten moj problem.Pozdrawiam-JZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...