kafar 0 Napisano 15 Sierpień 2009 witam. prosze o pomoc w skonfigurowaniu routera na 2 stacjonarne komputery mam problem poniewaz mam tylko internet na 1 z nich gdy podlacze je pod router. Oba kompy sa w innych pokojach przy jednym komputerze jest podlaczonu modem orange i od niego idzie kabel rj który ma być w gniazdku telefonicznym po czym uzyskujemy internet ja podlaczylem to taK : kabel z modemu poprowadziłem do routera który jest w drugim pokoju w ktorym znajduje sie drugi komputer router jest podlaczony pod ten 2 komp i od routera idize kabel do gniazdka telefonicznego po konfiguracji routera na stronie pod adresem ip 192.168.1.1 mam internet na komputerze ale nie ma go za to w tym komputerze do ktorego mam podlaczony modem i na modemie mryga lampka line tzn ze nie ma połączenia i nie wiem jak to zrobic zeby ustawic na 2 pc internet . Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 15 Sierpień 2009 Podaj producenta, model router-a i to samo dla modemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach