Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
bermudy25

Czy komputer ze sklepu ma zainstalowany pirat system?

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze!!!

Kupilam nowy komputer w sklepie z zainstalowanym oprogramowaniem Windows XP Pro .Teraz po dwoch latach probowalam zrobic aktualizacje i MS nie potwierdza legalnosci mojego oprogramowania.Zaraz po zakupach bylam zdziwiona ,ze nigdzie nie moglam znalezc tak charakterystycznej nalepki z Product key od Microsoftu.Czy tzn, ze zostalam oszukana i system operacyjny jest piratem???Czy musze kupic orginalna wersje Windowsa potem robic format???

Prosze o odpowiedz bermudy25@graffiti.net

Pozdrawiam-Jolanta Z.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zapłaciłaś za oprogramowanie (Windows-a) i sytuacja wygląda tak jak mówisz (brak nalepki - czy to na obudowie, czy w rzeczach, które dostałaś z komputerem - w tym wypadku nie została naklejona przez sprzedawcę) to jak najbardziej zostałaś zrobiona w balona. Przy czym - udowodnienie czegoś po 2 latach jest niemalże nie możliwe...

Jeżeli komputer był kupiony bez systemu operacyjnego to lepiej machnąć ręką...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś spotkałem się z taką sytuacją...

Tylko różnica sprowadza się do komunikatu o nielegalności OS zamiast próby aktualizacji.

Ja obstawiam, że zostałaś oszukana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja kiedyś spotkałem się z taką sytuacją...

Tylko różnica sprowadza się do komunikatu o nielegalności OS zamiast próby aktualizacji.

Ja obstawiam, że zostałaś oszukana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.Machnelam reka poniewaz minelo dwa lata,nalepki nie ma ,system dzialal a teraz widze ze to pirat.Wiec kupilam legalnego Win XP Pro i juz sformtowalam.Jeszcze raz dzieki wszystkim,pozdrawiam -Jolanta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...