Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
DragonGSX

co z pulpitem sie stalo?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! mam taki problem: jak uruchomie laptopa to po wlączeni laptopa nie jest wyswietlany pulpit tzn. jest tylko tapeta, a niema ikon i paska startu. zeby cos włączyc to musze dawac alt+ctrl+del -> plik -> uruchom -> explorer.exe... wie ktoś może o co chodzi i jak to naprawic?? probowalem przywracanie systemu ale nic nie dalo efektów ;/... prosze o odpowiedz.... z góry thx

jak sciagnelem OTL to niemoglem go uruchomic bo wyskakiwal raport o błędach ;/ prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze zrozumiałem to po uruchomieniu się OS nie uruchamia się explorer.exe, tak?

Na początek porządnie przeskanuj kompa antywirusem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam win xp pro. przeskanowałem całego kompa. tak po uruchomieniu nie włącza sie explorer. nic nie widać ani ikon ani paska startu. jest tylko tapeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy odpalisz explorera.exe to wszystko funkcjonuje jak należy, bez żadnych zakłóceń? Problem pojawia się tylko przy włączaniu kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w trybie awaryjnym ten problem też występuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po uruchomieniu explorer.exe mam pulpit w oknie a paska startu wogóle nie ma. w trybie awaryjnym to samo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po uruchomieniu explorer.exe mam pulpit w oknie a paska startu wogóle nie ma. w trybie awaryjnym to samo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj tak: Start -> Uruchom - msconfig (albo Win + R) W zakładce "Ogólne" wybierz "Uruchamianie diagnostyczne". Zresetuj kompa. następnie wróć do "Uruchamianie normalne"...

I czy nie bawiłeś się jakimiś nakładkami na system?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj przejechać kompa Registry Cleanerem. Jak nie pomoże, to chyba najłatwiej będzie postawić system na nowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor

po 1 zastanow siekieyd problem wystapił i co robiles przed tym nasepnie jesli masz wlaczone uzyj przywracanie systemu

Spróbuj przejechać kompa Registry Cleanerem. Jak nie pomoże, to chyba najłatwiej będzie postawić system na nowo.

odrazu mlotkiem ... najpierw polecam boot z płyty xp i opcja naprawienia systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Małe pytanie, próbowałeś w msconfig włączyć albo wyłączyć jakieś usługi?

Jeśli nie to spróbuj dodać explorer.exe do autostartu... Wyciągnij go "zrób skrót" z C:\Windows\System32 i wklej go w starcie do autostartu... Powinno pomóc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor

archeologia stosowana, zreszta pisał ze "a paska startu wogóle nie ma" wiec samo odpalenie explorera by nie starczyło,

aczkolwiek fakt kolega nam nie podziekował za pomoc / nie napisał czy mu sie udało :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...