TomTom 10 Napisano 8 Lipiec 2009 No więc po raz trzeci niemalże dokładnie po roku zauważyłem, że znowu padł "genialny" patent zastosowany w mojej płycie głównej jakim niewątpliwie jest ekran LCD Poster(skutecznie zastępujący wszelkie komunikaty BIOSu). Podobnie jak w 2 poprzednich razach ekran nie wyświetla poprawnie w całości wszystkiego co miałby w danej chwili wyświetlać. Przy 2 poprzednich wizytach w serwisie gwarancyjnym ASUS ekranik ten był po prostu wymieniany(za pierwszym razem wgrali jeszcze inny BIOS). No i tu mam pytanie, gwarancja tego "cudeńka" kończy się w styczniu przyszłego roku, co za tym idzie kolejnej takiej usterki serwis już mi za free nie naprawią. I z racji, że serwis najwyraźniej nie próbuje się doszukać przyczyn, tylko usuwa skutki. Czy jest jakaś możliwość, żeby dogadać się ze sklepem lub bezpośrednio z ASUSem, żeby płytę wymienili lub serwis dogłębniej przyjrzał się problemowi, czy w obydwu przypadkach usłyszę coś w stylu: "Kupiłeś facet wynalazek to masz, zapraszamy za rok..." W sumie to mi brak tego ekranika nie przeszkadza, zauważyłem że się popsuł jakiś tydzień temu, a mógł nie działać już od miesiąca, ale jak bym kiedyś planował sprzedać to mobo to chciałbym, żeby była w 100% sprawna. Z góry dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
sorek 2 Napisano 8 Lipiec 2009 Postrasz ich sądem, zazwyczaj działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Nerio 17 Napisano 8 Lipiec 2009 Chyba raczej rzecznikiem praw konsumenckich... Choć swój obowiązek wypełniają, więc ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
TomTom 10 Napisano 8 Lipiec 2009 No, więc właśnie w przypadku sklepu mogę się tylko powoływać na ich dbanie o klienta, jednak czy jest sens do nich w ogóle z czymś takim startować. Bardziej jest tu winny serwis ASUSa jednak co ja tu mogę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
sorek 2 Napisano 8 Lipiec 2009 Zanieść do innego serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
TomTom 10 Napisano 8 Lipiec 2009 Zanieść do innego serwisu. płytę zanoszę do sklepu gdzie ją kupiłem(bo wciąż jest na gwarancji), a ten odsyła ją do serwisu ASUSa, w tej kwestii raczej nie mam wyboru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
sorek 2 Napisano 8 Lipiec 2009 Nie możesz jakoś obejść tego serwisu i bezpośrednio do ASUS'a zanieść? Jeśli nie, to niestety innego wyjścia nie widzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MILANS 30 Napisano 9 Lipiec 2009 nie nie może Co wiecej, sklep nie wysyła tego do serwisu tylko do hurtowni, a dopiero ta do serwisu co sprawia, że nie da sie tak po prostu przekazać czegos ASUSowi ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi