Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
TomTom

Serwis, płyta głowna

Rekomendowane odpowiedzi

No więc po raz trzeci niemalże dokładnie po roku zauważyłem, że znowu padł "genialny" patent zastosowany w mojej płycie głównej jakim niewątpliwie jest ekran LCD Poster(skutecznie zastępujący wszelkie komunikaty BIOSu).

Podobnie jak w 2 poprzednich razach ekran nie wyświetla poprawnie w całości wszystkiego co miałby w danej chwili wyświetlać.

Przy 2 poprzednich wizytach w serwisie gwarancyjnym ASUS ekranik ten był po prostu wymieniany(za pierwszym razem wgrali jeszcze inny BIOS).

No i tu mam pytanie, gwarancja tego "cudeńka" kończy się w styczniu przyszłego roku, co za tym idzie kolejnej takiej usterki serwis już mi za free nie naprawią. I z racji, że serwis najwyraźniej nie próbuje się doszukać przyczyn, tylko usuwa skutki. Czy jest jakaś możliwość, żeby dogadać się ze sklepem lub bezpośrednio z ASUSem, żeby płytę wymienili lub serwis dogłębniej przyjrzał się problemowi, czy w obydwu przypadkach usłyszę coś w stylu: "Kupiłeś facet wynalazek to masz, zapraszamy za rok..."

W sumie to mi brak tego ekranika nie przeszkadza, zauważyłem że się popsuł jakiś tydzień temu, a mógł nie działać już od miesiąca, ale jak bym kiedyś planował sprzedać to mobo to chciałbym, żeby była w 100% sprawna.

Z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postrasz ich sądem, zazwyczaj działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba raczej rzecznikiem praw konsumenckich...

Choć swój obowiązek wypełniają, więc ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, więc właśnie w przypadku sklepu mogę się tylko powoływać na ich dbanie o klienta, jednak czy jest sens do nich w ogóle z czymś takim startować. Bardziej jest tu winny serwis ASUSa jednak co ja tu mogę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanieść do innego serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zanieść do innego serwisu.

:huh: płytę zanoszę do sklepu gdzie ją kupiłem(bo wciąż jest na gwarancji), a ten odsyła ją do serwisu ASUSa, w tej kwestii raczej nie mam wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi