Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Machnic

Komputer pod GTA IV i nie tylko do 3500 zl

Rekomendowane odpowiedzi

NO ale w tej obudowe co ty dales czy to sie all nie przegrzeje ?? a dysk wystarczy 500 g ale sat-a bo kolega mi tak polecil i nie bylo na allegro 500 g (ten dysk nielepiej samsunga ??) . A obudowa i nagrywarka czytaj poprzenie posty (brat mi zabral)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sorek: Jakby napisał o OC to by był radeon ale jak nie kręci niech se losuje czy GTX275 czy 4890 (wtedy GTX260 odpada jeśli na tamte poprzednie starczy mu kasy) !

@Machnic: Jakbyś chciał żeby GTA IV ci chodziło bez zacinania (prawie) musiałyś Core2Quada wykręcić na 4+GHz.

EDIT lub posiadać Core i7 (ale ten zestaw zwiększy bardzo wysoko cenę)

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO a jak bym chcial wlasnie podkrecic to czy sailacz to wytrzyma plyta glownia i chlodzenie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty mówisz o którym zestawie? O tym co sorek dziś zaproponował czy o tym co wczoraj gadałeś co był tam Q9550 ? Bo widzę, że jesteś niezdecydowany.

EDIT:

Głównie w jakim sklepie chcesz ten sprzęt kupować ?

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowie o obydwu zestawach a czesci jeszcze niewiem gdzie Chyba pujde do mojego sklepu komputerwego i powiem zeby zamowili wyjdzie trochce drozej ale za przesylke nebede placil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Machnic: boże, porażająca logika. W sklepie płacisz różnice, razem z ceną za przesylke. Zamów na proline, przyjdzie Ci wszystko w jednej paczce, dużo nie zapłacisz. Nic nie będzie się przegrzewać, sam mam małą obudowe, wszystko mocno podkręcone i działa ok. I nie słuchaj swoich kolegów, bo jak widać się nei znają... A ten dysk co Ci dalem, to na SATA jest. Zasilacz wytrzyma, to mocny Corsair.

Mathi: nie mieszaj mu już! 4890 jest najlepszy w tej cenie oraz ma ogromne możliwości o/c!

http://pr***l/?id=shopkoszyk&1:AMD...ATE+ST3500418AS - ostateczny zestaw...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli do Core2Quada Q9550 to musiałbyś dosyć dobre chłodzenie brać by wykręcić na 4GHz, przy Phenom II żeby na 3,6-4GHz szedł to też musi mieć dobre chłodzenie.

A sklep komputerowy w którym składasz ma strone internetową ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorek czyli na tym twoim zestaiwe GTA IV na full detalach przy full HD pujdzie bez zaciachcania i ninne nowosci cryssic CoD 5 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Machnic co ci tak zależy na FULL HD i max detalach w GTA IV ? Najbardziej ci zależy tylko i wyłącznie na GTA IV czy ogólnie na grach ? Na jakim systemie operacyjnym będziesz pracował ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na viscie no bo chyba jest jednak zachwycenie wyjebista grafika w czassie gry nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTAIV i CoD5 aż takiej nie ma... Bezsensu kupować kompa tylko pod jedną gre - ale tak, na tym sprzęcie pójdzie Ci GTA IV w najwyższych (praktycznie) detalach i FulLHD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to tak:

GTA IV FULL HD i max detale: Wykręcić procka musisz na max ile może, bo bez tego to niezabardzo będzie chodzić.

Crysis FULL HD: Wątpie żeby poszło w na Very High Detalach. W 1680x1050 Very High zapewniam cię, że będzie działać.

CoD 5: Powinnien.

Widzę, że platforma z Q9550 wychodzi nieco drożej w tańszych sklepach niż 3500zł to zostaje platforma na Phenom II lecz nie z 2GB RAM tylko z 4GB .

EDIT:

Co do GTA IV zainstaluj najnowszego patcha :) Chyba 1.0.4.0

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mathi podaj mi swoj komplet

Edytowane przez Machnic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
http://pr***l/?id=shopkoszyk&1:AMD...ATE+ST3500418AS Weź ten zestaw, nie stracisz praktycznie nic, a zaoszczędzisz te 200-300zł :) Jak będziesz podkręcał na 100% to dodatkowo chłodzenie :) http://www.pr***l/sklep.php?prodid=PENTA+P7015 Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz miał chęci to możesz napisać jak sprzęt się sprawuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę mieszac, ale czy 2GB RAM to nie za mało dla Visty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale on wziął 2x 2gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SORY :D Nie umiem czytac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam zamiar tą kartę zakupić. Choć w sprawie głośności i temperatury niestety nic nie wiem. Wydajność podobna do 4870 1GB.

A tak poza tym mogłeś napisać osobny temat dot. tej karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...