Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Addiw

Odłączenie karty grafiki od płyty głównej, a stery

Rekomendowane odpowiedzi

Siema!

Mam takie głupie pytanie, ale wolę zapytać, bo nie chcę czegoś sobie spieprzyć. Mianowicie, czy pod odłączeniu karty grafiki od płyty głównej będę musiał ponownie instalować sterowniki do grafy?

Dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po odłączeniu i ponownym podłączeniu tej samej karty grafiki, nic nie będziesz musiał instalować. Jednak jeżeli zmieniasz kartę graficzną wcześniej odinstaluj sterowniki i wtedy ją odłącz, po czym zainstaluj nową kartę i sterowniki do niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po odłączeniu i ponownym podłączeniu tej samej karty grafiki, nic nie będziesz musiał instalować. Jednak jeżeli zmieniasz kartę graficzną wcześniej odinstaluj sterowniki i wtedy ją odłącz, po czym zainstaluj nową kartę i sterowniki do niej.

To zależy jeszcze czy wyciąga kartę i wsadza z tej samej serii chociażby HD4000...

W tym przypadku Catalysty są robione do kilku serii kart, że tak się wypowiem :)

Więc trochę bez sensu jest zmieniać stery jak się np. wymienia HD4850 na HD4890 ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem z tego co mi wiadomo to zawsze lepiej zainstalowac sterowniki przygotowane do konkretnego modelu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla przykładu....

Z kartą seria1modelX posiadasz stery w wersji 1.0

W necie opublikowano stery w wersji 1.2 dla serii kart seria1, i Twoja karta jest w owej serii

Nawet wskazane jest zainstalowanie wersji 1.2, bo po pierwsze eliminuje błędy, a po drugie możesz dzięki nowemu softowi zyskać dodatkowe klatki w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...