Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Ad4m

Problem z instalacją Win 7 oraz Visty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dziwny problem. Ostatnio chciałem zainstalować 7 na swoim kompie ponieważ mam XP i chcę zobaczyć co nowego jest w 7. Dostałem płytę od znajomego, włożyłem do napędu i postanowiłem zainstlaować z poziomu systemu. Wybrałem język itp. i pliki tymczasowe zaczęły się ładować, potem pisało że instalator przystępuje do pracy i następnie wywalało mi błąd że nie można wyświetlić obrazów z płyty itp.

Kolega dał mi 3 inne płyty z tym samym win i to samo. Postanowiłem ściągnąć z neta ang. wersję i zainstalować (wersja 64 bitowa). Zbootowałem napęd jako pierwszy i odpaliłem i pokazuje się już Microsoft Corporation i pasek ładowania jednak ciągle się on ładuje zatrzymując się w równych odstępach czasu w tym samym miejscu (z poprzednimi płytami od kolegów miałem tak samo). Nie wiem co jest nie tak. Wcześniej instalując, a raczej próbując instalować Vistę miałem tak samo z tym paskiem. Może wiecie o co chodzi, co jest nie tak.

Z góry dziękuję, Adam

Parametry: Athlon 3000+, 2GB DDR2, MSI k9n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor

RC1 czy beta ?

z drugiej strony skoro vista miała to samo, hmm sprobuj zainstalowac go na wirtualnej maszynie http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/ albo VMWare

i sprawdz czy to samo, generalnie wyglada na jakis problem sprzetowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam RC1. No ale to nie rozumiem dlaczego coś ze sprzętem, przecież wymagania spełniam z nadwyżką, inne płyty spokojnie się wczytują...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą próbowałem zainstalować na o wiele słabszym komputerze(Intel Celeron 633 MHz) i wywalało mi ten sam błąd że nie można wyświetlić obrazów z płyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepisz ten błąd ale w oryginalnej angielskiej pisowni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...