Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Jak sugeruje tytuł tematu - z niewyjaśnionych bliżej przyczyn zbuntował mi się skaner. Jest to BearPaw 1200CUPlus. Zakupiłam go już jakiś czas temu, bo chyba 2 lata, ale do tej pory działał bez zarzutu i nic się nie działo. Za to ostatnio jakoś tak dziwnie zaczął rzęzić podczas skanowania, generalnie sam proces trwa jakieś 2x dłużej i efekt końcowy jest taki, że obraz jest malowniczo wydłużony w pionie, zniekształcony i jakby w podczerwieni -.-

Początkowo pomyślałam, że może się przegrzał czy coś w ten deseń, bo przez długi czas był włączony, ale niestety, nie było to dobre przypuszczenie, bo podłączenie go dopiero po jakimś czasie nic absolutnie nie dało.

Wnioskuję, że "po prostu" sobie nastąpiła jakaś usterka natury technicznej i warto by z tym do jakiegoś serwisu, ale może macie jakieś idee co się z tym ustrojstwem mogło wydarzyć i ile około ewentualna naprawa kosztuje (bo może lepiej się opłaca zainwestować w nowy sprzęt, często tak bywa -.-).

Może komuś zdarzył się kiedyś podobny problem albo - po prostu - ma z czymś takim do czynienia?

Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że element odpowiedzialny za skanowanie uległ trwałemu uszkodzeniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mógłbyś oddać do serwisu ale nie wiem jak to jest z BearPaw, ja mam w firmie urządzenie wielofunkcyjne OKI. Nic się nie dzieje złego ( i mam nadzieję, że nie będzie- to wysokiej jakości sprzęt) Tak czy tak mam je jeszcze na gwarancji więc w razie czego kontaktowałabym się z sklep-oki.pl, gdzie je kupiłam. To może ty też się kontaktuj ze sprzedawcą... o ile masz jeszcze gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...