Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
tassiek

OC GPU

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem podkręcic trochę swoją kartę graficzną: Radka HD4670 nie wymieniałem chłodzenia więc nie oczekuje jakiś rewelacji. Wyszło mi coś takiego:

ocgpu882f.gif

Po odpaleniu testu 3DMarka dla GPU najwyższa temperatura jaką pokazał everest to 64 stopni przy normalnej pracy temperatura to 40 stopni, nie zauważyłem też żadnych artefaktów, pomimo to zakończyłem podkręcanie ponieważ obawiam się, że temperatura jest już za wysoka.

Moje pytanie brzmi czy temperatura nie jest za wysoka i czy nie przesadziłem (biorąc pod uwagę, że nie zmieniłem chłodzenia), a może jednak mogę jeszcze trochę pokombinowac??

EDIT: Jeśli to zły dział to przepraszam, ale uznałem, że jest odpowiedni.

Edytowane przez tassiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura nie jest za wysoka, po za tym podobno Everest lubi przekłamywać. Więc jak chcesz możesz się jeszcze pobawić o ile faktycznie ci to potrzebne i odnotujesz wzrost wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajnośc nie wzrosła jakoś specjalnie bo o ok. 35 punktów w 3DMarku, ale ja traktuje te OC jako uzupełnienie OC CPU które pomoże mi zrobic kolega ;). I jeszcze zapomniałem podac, że przed podkręcaniem temperatura po 3DMarku wynosiła 58 stopni, a bez obciążeń temperatura wynosiła 38 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...