Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
misiu39

Problem z uruchomieniem kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest tego typu ze nie moge uruchomic kompa z XP a pisze mi to w ten sposob : Nie mozna uruchomic Systemu Windows poniewaz nastepujacy plik nie zostal znaleziony Windows\System\wga852.fon a dalej pisze Mozesz podjac probe naprawy tego pliku w tym celu uruchom instalatora systemu z orginalnego dysku CR-ROM i wybierz 'r' na pierwszym ekranie aby rozpoczac naprawe,robilem to wielokrotnie i jakos nic nie da sie zrobic,prosze o pomoc z tym przypadkiem nawet mozna na tel 695-522-272

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W BIOSIE możesz miec ustawione, że komputer jako pierwsze ma ustawione uruchamianie np. z dysku albo dyskietki tam trzeba to przestawic na CD-R i już. Niestety nie pamiętam w jakiej zakładce to jest bo strasznie dawno to robiłem i w dodatku nie na swoim kompie :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W BIOSIE możesz miec ustawione, że komputer jako pierwsze ma ustawione uruchamianie np. z dysku albo dyskietki tam trzeba to przestawic na CD-R i już. Niestety nie pamiętam w jakiej zakładce to jest bo strasznie dawno to robiłem i w dodatku nie na swoim kompie :mellow:

Dziekuje ci serdecznie juz wlasnie to zrobilem i wszystko opanowalem,dziekuje ci jeszcze raz za wsztystko,pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...