Havoc 8 Napisano 21 Maj 2009 Mam takie pytanko. Zaopatrzyłem się od Skrytego w Linksysa Wag200.Wszystko cool itd, fajnie jest móc otwierać strony kiedy pracuje torrent lub inne p2p. Jednak ściągam np. przy ściąganiu Win7 ze strony MSa praca na necie była katorgą. W końcu ściągane z HTTP jesli dobrze rozumuję router tego w żaden sposób nie odróżni od przeglądania stron i nie nada im wyższego piorytetu prawda? Jak to ominąć? Zdaję sobie sprawę że tu Qos jest tylko dla picu, ale z wł i wył widzę różnicę delikatną więc mam trochę nadzieji że jakoś da się ustawić wyższy piorytet dla stron? Jest to możliwe? (wiem że guzik wiem laik jestem w tym więc delikatnie proszę). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 21 Maj 2009 Nie znam się na tym zupełnie, ale może jakimś rozwiązaniem było by zastosowanie menadżera pobierania np. FlashGet do ściągnięcia win7 i w nim zmniejszyć priorytet by strony otwierały się znośnie. Z tego co tu widzę to ustawienia tego Qos są bardzo ogólnikowe i raczej nie da się rozróżnić stron od innych pobieranych treści. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 21 Maj 2009 Menadżera używam i mogę również sobie ograniczyć limit dwnl. Jest to jakieś wyjście. Ale miałem nadzieję, że ktoś zna sposób na stałe piorytetowanie tego ruchu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 21 Maj 2009 QoS odpowiada przede wszystkim za wysyłanie pakietów... Kolejna sprawa jak sobie zawalisz całe pasmo to nie ma cudów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach