Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
flam

Umowa na trzy lata?

Rekomendowane odpowiedzi

WItam,

moja dziewczynie spodobał się telefon nokia e63. Stwierdziłą, że klawiatura qwerty to jst cos co sie jej w danej chwili bardzo podba i chce mieć ten telefon ;). Ten telefon jest dostepny w Orange za 1 zł, w abonamencie za 75 zł (55 przez 1 rok) na 3 lata. jako ze dotychczas miała tam numer na kartę chce podpisac z nimi umowę. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to że umowa jst na 3 lata. Czy uważacie, że warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefonik fajny(bawiłem się nim) jednak podstawowe pytanie jakie bym sobie na twoim miejscu zadał to co się w tym fonie twojej dziewczynie podoba i czy na pewno wykorzysta jego możliwości, klawiatura qwerty ok, ale do czego jak tylko do pisania SMSów to są lepsze telefony, ten jest typową "biznesówką" do maili, internetu ew. dokumentów, a multimedialnie jest słaby aparat bodajże 2 MPix,ekran ok(filmiki obejrzeć można), ale słuchawek do muzyki możliwe że też nie podłączysz. Druga sprawa to zdecydowanie odradzałbym wiązać się aż na 3 lata, według mnie 2 lata to max(choć w wielu wypadkach to też za dużo). Po prostu przez te 3 lata może wyjść dużo dużo lepszych ofert. Taka jest moja opinia, dokładnych danych telefony też nie znam, ale znam jego możliwości, gdyż mam nokie E65 na tym samym Symbianie, ogólnie telefon nie dla dziewczyny. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty 3lata to faktycznie długa umowa ale niektóre osoby w tym ja nie mają czasu odwiedzać salonów i podpisywać nowych umów żeby mieć 2-5groszy taniej na minucie. Lubie mieć umowę bez częstego bawienia się w papierki z operatorem, dlatego 36miesięcy daje radę, a z takim telefonem to już w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na miejscu Twojej dziewczyny przeanalizował oferty wszystkich operatorów. Dziś raczej nie ma problemów z przenoszeniem numerów. Na pewno gdzieś jest tańszy abonament.

Do głowy wpadła mi także jedna kalkulacja. A mianowicie: czy warto brać abonament.

Za 3 lata zapłaci łącznie 2460. Na allegro, z tego, co patrzyłem, można ten telefon dostać za ok. 700 złotych.

Wychodzi, że miesięcznie (pomijając koszty telefonu) płaci w przybliżeniu 48,8 złotych. Teraz musi zadać sobie pytanie, czy teraz, mając kartę, wydzwania tyle ;)

Chociaż, w przypadku abonamentu koszt rozkłada się na 3 lata. Inna sprawa, jakby sprzedała ten aktualny i kupiła e63. Koszt dużo mniejszy, ale nie musi płacić co miesiąc 75 złotyh (55 przez pierwszy rok).

I czy ten telefon to faktycznie dobry wybór. Klawiatura komputerowa, ale ten aparat. 2 Mpix...

3 lata to dużo. Jak okaże się, że telefon zostanie skradziony albo się zgubi (nie powinniśmy tego zakładać ;)), to chyba będzie musiała dalej płacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rucex 2Mpix to niewiele ale czy ktoś bierze sobie telefon biznesowy aby cykać fotki? Klawiatura qwerty, dostęp do sieci, przejrzyste i proste menu. W tej ofercie za złotówkę to dobra cena. A 3lata to też nie tak długo, przynajmniej dla mnie, kradzieży czy zgubienia nigdy nie zakładam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...