Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
DR1

mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mp3 SONY NWZ-B133F. Przed sformatowaniem mojego komputera mp3 była wykrywana przez komputer. Po sformatowaniu żadne wejście USB nie widzi mp3, ale np. pendrivy, kamerę, adapter do internetu czytają. Sprawdzałem na podobnym komputerze do mojego i widzi mp3.

Zrobiłem podobne czynności jak na http://forum.pclab.pl/t459182.html i nic.

Co należy zrobić?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że nie ma sterów od kontrolera USB :) Wejdź w menedżer urządzeń (w panelu sterowania) i zobacz czy nie masz żółtych znaków zapytania przy kontrolerach USB :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wygląda na to, że nie ma sterów od kontrolera USB :) Wejdź w menedżer urządzeń (w panelu sterowania) i zobacz czy nie masz żółtych znaków zapytania przy kontrolerach USB :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Spróbowałem przez menadżer urządzeń w kontrolerach urządzeń magistrali szeregowej i zaczął komputer widzieć MP3 jak inne urządzenia podłączone do USB. Ale jest drugi problem, tzn. w moim komputerze Windows Commander nie widzi MP3, a inne włączone urządzenia do USB widzi. Na 2 innych komputerach na tym samym typie Windows Commander widzi MP3 jako dodatkowy napęd.

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te 2 inne kompy nie mają przypadkiem Visty albo 7?

Możliwe, że odtwarzacz pracuje w trybie MTP. Windows XP nie ma "wbudowej" obsługi tego standardu, więc pliki można wgrywać tylko przez osobny program (np. Windows Media Player).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

We wszystkich komputerach jest WINDOWS XP HOME.

Edytowane przez DR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio właśnie miałem taki problem i doszedłem do tego, że żeby komputer widział MP3 jako dodatkowy napęd musiałem przytrzymac przycisk "menu" informacje jak można zmieniac "tryb" widzenia MP3 można znaleźc w instrukcji (jeśli jej nie masz to poszukaj w internecie) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to ten sam problem ale ja też mam mp3 sony i za każdym razem jak podłączany jest do innego kompa czy też po formacie mojego , muszę instalować program, który dostałam na płytce wraz z mp3 (ściągnąć go można było też z neta). Inaczej komputer nie wykrywał mp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...