freely 0 Napisano 21 Kwiecień 2009 Witam, Problem polega na tym: Nagrywarka DVD hl-dt-st dvdram gsa-4163b po 4 lub 5 latach bezproblemowej pracy zaczęła świrować. Otóż, odtwarza płyty CD i DVD bez problemu. Wchodzę do nero, i w polu w którym do tej pory mogłem wybrać czy nagrywam z pomocą dvd czy CD jest teraz tylko vitual disc [czy coś takiego]. Odinstalowałem i zainstalowałem raz jeszcze. NIC. Spróbowałem z wieloma innymi programami. NIC. Dodam, że wcześniej nic a nic nie zmieniałem. Szukałem na ten temat w Internecie, ale żadne rozwiązanie nie pomogło. Ma ktoś jakieś pomysły? Pozdrawiam, Grzesiek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 21 Kwiecień 2009 Przeinstalować system i wrzucić nowy firmware do nagrywaki (żadnych płyt w napędach, wszystkie aplikacje powyłączane... jeżeli działa na ide to ma być master). http://www.cdrinfo.pl/hardware/5058151657-LG-GSA-4163B - A106 - 2006/01/14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RuceX 0 Napisano 21 Kwiecień 2009 Ja bym jeszcze proponował spróbować skorzystać z innych programów w wersji testowej - typu Ashampoo Burning Studio. Masz 10 dni okresu testowego, potem możesz przedłużyć o następne 20 dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conndor 0 Napisano 22 Kwiecień 2009 Pierwsze odinstaluj Nero i przeczyść komputer z rejestry i usuń zbędne foldery programem Odkurzacz 11, i za instaluj Nero na nowo. Jeśli to nie pomorze pozostaje odświeżenie całej partycji ale to ostateczność, sądzę że po pierwszej operacji Nero odzyska swą formę użytkową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach