gorky 0 Napisano 17 Kwiecień 2009 (edytowane) Witam co robić żeby mi tak kompa nie muliło gdy przez dłuższy czas z niego nie korzystam, dzięki? Mam system mechanic // takie informacje zamieszczamy w treści nie w tytule // Jeżeli chcesz aby ktokolwiek Ci odpowiedział to napisz konkretne pytanie, popraw nazwę tematu (która nic nie mówi), etc. zastanawiam się dlaczego przy czynnym używaniu komputera jest ok, jednak gdy nie korzystam z niego przez dłuższy czas niż godzina to zanim się dozbiera do siebie bardzo zamula(zwalnia), wprowadziłem nieco zmian w systemie, głębia kolorów na 16bit, z autostartu pousuwałem większość zbędnych programów, klasyczne widoki nie porażające wyglądem jednak optymalne, wyłączyłem niepotrzebne dźwięki, wyłączyłem messengera i watsona windows, ponadto używam defragmentacji średnio co dwa tygodnie oto jaką mam konfigurację accer travelmate winxp sp2 516ram 1.3 celron wykonałem też inne drobne czynności proszę o mała radę, podziękowania:)_ Edytowane 25 Kwiecień 2009 przez gorky Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach