Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam laptopa HP Compaq nx7300, który ma aktualenie 1 GB (tzn 2x512 Dual). Posiedam Viste dla której to dużo za mało, wieć chce te pamięci sprzedać a kupić 4GB (2x2GB). Już sprawdziłem w Evereście że płyta tyle obsłuży i zdaje sobie sprawe że mam 32bitowy system który będzie wiedział +/- 3,2GB. Maksymalnie taktuje (czy jak to tam sie nazywa) z prędkością 667MHz. Chce kupić najlepsze jakie ten laptop uciągnie. A no i te pamięci to SODIMM (czy coś w tym stylu). I teraz prośba czy możecie mi pomóc w wyborze? Chce żeby działały w Dualu... A te sie nadają? Tylko nie wiem czy są w Dualu...

http://www.sferapc.pl/corsair-2x2gb-667mhz...m_content=15441

Edytowane przez qaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie :) a ktore są lepsze? bo ide na jakość i choć raz sie wykosztuje i chce kupić najlepsze :) chce kupic raz a dobrze :) chyba kupie te drugie bo sprzedają w Białymstoku to sobie sam odbiore :P

Edytowane przez qaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingstony będą OK. A co do najlepszych - są droższe, ale wątpię, żeby Ci lepsze pamięci były potrzebne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zdecydowałem :) Wezme kingstony :) Nie wiem tylko jakie mają timingi ale kingston badziewia nie zrobi :P A CL4 do tego nie wepchne? Są jakieś CL4 bez radiatorów?

Edytowane przez qaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...kingston badziewia nie zrobi :P...

Pewnie, że nie robi... ale są lepsze :)

ja bym się rozglądnął za RAMem od ADaty czy Patriota, stosunkowo tanie...

Edytowane przez Louds

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...