lady 0 Napisano 16 Marzec 2009 Witam i proszę o pomoc. Poszukuję dość bezskutecznie programu do szyfrowania i zabezpieczania przesyłanych plików. Problem tkwi jednak w moich wymaganiach, ponieważ szukam programu który otwierałby przesyłany przeze mnie dokument np tylko 1 raz i nie pozwalał na kopiowanie treści. O ile to drugie dość łatwo osiągnąć, to pierwsze ma mi zapewnić, że zleceniodawca nie da moich artykułów po prostu do przepisania, a są też programy, które deszyfrują, łamią hasła itp. Pomijam fakt, ze nawet ja potrafię edytować dokumenty w pdf. Już wielokrotnie widziałam swoje teksty wykorzystane na różnych stronach. Tak więc potrzebny mi program który nałoży np obowiązek wprowadzania hasła przy każdym otwieraniu dokumentu ( np można otworzyć dokument 2 razy i za każdym razem z innym hasłem) lub blokady przesyłania dalej danego dokumentu, ewentualnie programu który kreowałby hasło do jednorazowego otworzenia dokumentu. Dla mnie pewność, że tekstu mi raczej nie wykorzystają, dla zleceniodawcy możliwość sprawdzenia przesyłanego tekstu.Ne mogę skorzystać z opcji ochrony MS niestety(WRM). Także błagam, pomóżcie coś znaleźć!!! Może ktoś zna, korzystał z jakiegoś programu...?! Będę wam naprawdę wdzięczna za każdą pomoc i podpowiedź!!! Dzięki z góry!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach