Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
slox

Problem z instalacja XP

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec zaczne od poczatku.Jakiś czas temu ściagnolem z neta internet explorer 7 , po instalacji komputer mi sie zresetowal ,po resie ikonki ani pasek nie wyswietlaly sie, nie działała komenda ctrl+alt+delete.Postanowilm zformatowac dysk z systemem. Zrobilem wszystko krok po kroku , ale na koniec chyba trzeba przestawic cos w Biosie zeby czytal z dysku ,a nie z plyty i w tym mam problem :( (nie wiem jak to zrobic). Pozatym jak ktos by mi powiedzial dlaczego nie moge otworzyc dysku D na ktorym mam rozne programy , sterowniki itp... tez byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam i z gory wielkie dzieki.

PS po wlaczeniu kompa wyswietla sie informacja ,ze dysk E powinien zostac sprawdzony (typ systemu plikow to NTFS) , w celu ominiecia w ciagu 10 sekund bla bla bla.....

Po tych 10 sekundach zaczyna sprawdzac i wyskakuja informacje:

CHDSK sprawdza pliki (poziom 1 z 3)

Segment rekordów pliku 27725

Segment rekordów pliku 27726

Segment rekordów pliku 27727

Segment rekordów pliku 27728

Segment rekordów pliku 27729

i leci tak przez jakies 30 minut..... na koniec wyskakuje informacja ,ze pliki zostaly sprawdzone ale komputer sie nie uruchamia tylko tak jakby sie zaciol.Po ponownym wlaczeniu to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to od początku... w bosie (podaj jaką masz płyte główną to moge Ci dokładniej powiedzieć gdzie to) musisz znaleźć coś takiego jak boot, albo boot priority i tam masz kolejność.

Co do dysku to możliwe, że się spsuł, skoro masz już postawiony nowy system to przegraj z tego dysku E co potrzeba i go zformatuj. A co do tego dysku d, klikasz i się nie otwiera czy wyskakuje błąd czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...