Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
bejcyk

Ktora karta jest lepsza ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy GeForce GTX 260 EVGA 896MB jest wydajniejszy od GeForce GTX 260 Gigabyte 896MB ?? Jest troszke drozszy, ale "na papierze" jest taki sam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli różnica ceny jest nie wielka to warto brać EVGA bo podniesiony zegary i jest bardziej podatna na OC. Ale tak naprawdę to te same karty.

Choć ja bym brał Radzia 4870 1gb :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zależy Ci na kasie to bierz tańszą i się nie zastanawiaj szczególnie. Zwłaszcza jeśli nie masz zamiaru podkręcać karty. Obie są świetne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktowanie zegarow jest identyczne ! http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,56727/ http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,56902/, podobno z serii 260 sa najlepsze core 216 ktore sa nie wiele drozsze, a różnice widac na papierze....

Co do radka... tak 1gb , GDDR5.... ale..... we wszystkich testach wypada gorzej ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W testach żelaska marki zelmer wypadają gożej od philpsów, a prawda jest zupełnie inna.

Tak naprawdę wygrywa, ale o 1-2klatki. W niewielu jest spadem a im nowsze sterowniki tym ta różnica się zaciera. Rób jak chcesz, ja bym brał radzia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do jakiej konfiguracji bierzesz kartę graficzną ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodząc z takiego założenia.... czym nowsze sterowniki do GF, tym ta różnica się... oddala ;)

Core Quad 2,4 ten Q6660 ( cos takiego )

3,2 GB 667 mhz timingow nie pamietam

plyta glowna gigabyte nie pamietam jaka ;) pamietam ze miala napis "create players for players" byla taka seria ?:) ale taka ze sredniej polki, brana z dwa lata temu bodajże....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nvidia w swoich sterownikach nie czyni tak dalekich podstępów jak ati chociżby w serii 8.X. Ale cóż, widać, ze trafiłem na fanboya, więc gadka nie ma tutaj sensu ;)

Pamięci wyciągną na 800mhz i CL5? Jeśli nie to by się przydało zmienić, najlepiej na 4gb ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwalazem zakup radka, ale nie wiem zawsze.... jakos od poczatku "lecialem" na gf....

Co do pamieci jest ciężko mi powiedziec nigdy nie bawilem sie overclocking, sa to tez pamieci kingstona a slyszalem ze nie sa za dobre do takich zabaw.

Jest duza roznica pomiedzy 667 a 800 mhz ?? 4gb mam, napisalem tylko 3,2 bo tylko tyle widzi Vista ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, to z takimi pamieciami za OC się nie bierz. Kingstony są PNP xD

Różnica nie jest tak duża, jednak przy niektórych zadaniach może okazać się przeszkodą za mała przepustowość ;)

Zmień viste na 64bit albo zaisntaluj SP1 to Ci 4gb spokojnie będzie wykrywał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie z SP1 widzi 4GB Vista, czyli jest nie wielka roznica.... hm.... <mysli> ale i tak sie chyba skusze ;) zawsze to cos ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...