Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
help

compile error in hidden module:dataBase

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm. Mam problem z excelem xp. Podczas otwierania i zamykania dokumentu wywala mi błąd "compile error in hidden module:dataBase", gdy podejmuję próbe zmiany jakiejkolwiek komórki następuje "compile error in hidden module:nazwa_dokumentutblTurnover". Z tego co wiem ma to związek z visual basi ale nic konkretnego. Z tego co czytałem w microsoft, adobe i na róznych forach, winne są pliki pdfmaker.dot, pdfmaker.xla jak również jakiś wpływa ma norton. Od razu zdementuje to: norton nie był w ogóle instalowany na tym komputerze, w/w pliki ( są plikami ukrytymi i znajdują się w C:\Documents and Settings\użytkownik\Dane aplikacji\Microsoft\Excel\XLSTART- teoretycznie) u mnie (sprawdzałem na 2 komputerach) w ogóle nie moge ich znaleźc, pomimo tego że zastosowałem się do instrukcji i w "wyszukaj" zaznaczyłem opcję "przeszukaj ukryte pliki i foldery". W narzędzia, opcje folderów, widok też były odznaczone opcje ukryj chronione pliki systemowe i ukryj rozrzezenia i zaznaczona opcja i pokaż ukryte pliki, wiec moge zapomniec o wycięciu tych plików, jak zaleca microsoft. Praktycznie rzecz biorąc to jest jedyne rozwiązanie ze stron microsoftu dotycząc excela. znalazłem podobne błędy, ale dotyczyły wodra. z resztą dużo si enie różniły od tego który ja podałem. dobra to chyba wszystko co chiałem powiedziec.

czekam na podpowiedzi, z góry dzieki

mój mail- cier@poczta.fm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...