Martuska 0 Napisano 19 Styczeń 2009 Od jakiego czasu mam problem ze skanere>>Plustek opticPro ST16<<.poprawnie zainstalowałam program do komputera ale moj komputer wogole niewidzi tego skanera Ale to jest najmniejszy problem najgorsze jest to ze niemoge programu od skanera odinstalowac zebym mogła ponownie od poczatku zainstalowac!!Probowałam odinstalowac go przez system windows ale to nic nie dało.Tak samo jak chciałam od instalowac przez płyte.Ale tez nic to niedało!! niewiem co mam jeszcze zrobic zebym wkoncu mogła go od instalowac!! Prosze o odpowiedz!! z gory bardzo dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RuceX 0 Napisano 20 Styczeń 2009 Na początek powinnaś definitywnie odinstalować sterowniki. Spróbuj programem YourUninstaler - http://www.download.com/3001-2096_4-101437...150c02557607b3f Potem zainstaluj te sterowniki ponownie, ale tym razem nie z płyty, ale z internetu. Nie wiem, w jaki sposób instalowałaś, ale skaner podłączaj do komputera dopiero wtedy, gdy sterowniki się zainstalują (chyba że instrukcja mówi inaczej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 20 Styczeń 2009 http://nerio.pccentre.pl/inne/9189_94235-V320E.zip => sterownik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martuska 0 Napisano 20 Styczeń 2009 Akurat musiałam podłoczyc skaner dopiero jak zainstaluje... Ale ja wogole niemoge odinstalowac tych wszystkich sterownikow Bo jak chce odinstalowac to mi sie komp zawiesza i musze go resetowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RuceX 0 Napisano 21 Styczeń 2009 Właściwie to jaki masz system ? Jak YourUninstaler nic nie dał, to spróbuj usunąć w trybie awaryjnym, podczas startu systemu klikaj F8 Jak nic nie da, spróbuj skorzystać z przywracania systemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martuska 0 Napisano 21 Styczeń 2009 System operacyjny mojego kompa to windows xp home edition ma on 4 lata. sprobuje chodz niewiem czy mi sie uda:D Jak bede miała jeszcze jakies problemy to napisze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 21 Styczeń 2009 heh... 4 letni system pewnie jest cały zaśmiecony i dziwne, że w ogóle komputer się uruchamia... Przeinstalować system + wszystkie poprawki (sp3 + poprawki) + najnowsze sterowniki.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martuska 0 Napisano 21 Styczeń 2009 mam program do czyszczenia dysku wirtualnego wiec nie jest cały zasmiecony :D 2 razy w roku odinstalowywuje i instaluje system od nowa zaby niebył taki zasmiecony komp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach