Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
kamil kassan

dobra karta graficzna...

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich mam taka prośbę...chciałbym kupic sobie lepsza kartę graficzna (w tej chwili mam GeForce 8600 GT 256mb) ale mam standardowy problem typu "a może ta będzie lepsza" "nie chyba jednak ta" wiec proszę o rade. Jak najlepsza karta graficzna głównie do gier (najlepiej GeForce) tak do 450-500 zl. Mam nadzieje ze pomożecie wybrać najlepsza. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj resztę konfiguracji (dokładnie).

Ogólnie Radeon 4850 w tym przedziale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn??...sorry nie znam się super na tym... kartę potrzebuje głównie do gier czyli ma być jak najlepsza grafa.. proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn. Podaj jaki masz procesor ,ile pamięci ram, model płyty głównej i ew. model zasilacza.

tzn??...sorry nie znam sie super na tym...karte potrzebuje glownie do gier czyli ma byc jak najlepsza grafa..proste

Nawet najlepsza karta niewiele ci da jeżeli pozostałe elementy komputera masz słabe.

Edytowane przez TomTom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaaa o to chodzi... już podaje :

CPU - Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2,40GHz

Ram - 4 GB

Niestety nazwy płyty głównej i zasilacza nie mogę znaleźć..

// edit:

płyta główna - Gigabate S-series Motherboards supports intel core 2 multi-core processors ga-p31-ds3l/s3l

User's manual

// edit2:

No więc jaka karte proponujecie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze marka i model zasilacza potrzebna, bo jeżeli on będzie zbyt słaby to jest jednym słowem lipa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zanim włożysz nową kartę lepiej zmień ten zasilacz na np.Chieftec, ModeCon jak nie chcesz zobaczyć dymka z obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem niedawno taki klopot a dokladniej kolega przyniosl mi lepsza karte graficzna i okazalo sie ze nie moge jej podlaczyc bo nie mam kabla z zasilacza ktory sie podlacza do karty a ze moja karte wystarczy podlaczyc do zlacza PEG dlatego nie stanowilo to dla mnie problemy. i stad moje pytanie czy owe kable sa z zasilaczem czy sie je kupuje osobno??..to wina zlego zasilacza czy po prostu powinienem dokupic owe kable..??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha no tak sorry nie doczytalem....i na tej karcie przy innych parametrach mojego komputera(podawalem wyzej) taka gra jak np. GTA IV pojdzie na maksymalnej grafice??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W GTA IV głównie wymagany jest dobry Overclocking procesora, żeby nie mieć problemów z animacją. Na full detalach może i pójdzie ale nie w dużych rozdzielczościach (Max 1280x1024 jak podkręcisz procesor na ponad 3GHz) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na full to Ci pójdzie po 3 od teraz licząc modernizacji kompa :P Czyli gdzieś tak na 10rdzeniowym CPU i grafice o mocy 4 GTXów :D ;)

Poczytaj tematy o gta jakie ludzie mają problemy, ale pograć się pogra o to się nie martw ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już są nawet filmiki jak odpalali tą grę w 2560x1600 na MAX ile się da . Przy mocnym procu to można pograć w 1680x1050 MAX na 8800GT 512MB dosłownie (Core i7) .

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z 30-40 zł... Jak ktoś go w ogóle będzie chciał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...