Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
kamil kassan

kupić czy nie kupić Creative X-Fi Xtreme Audio?

Rekomendowane odpowiedzi

kopiłem sobie głośniki 5.1 creative , Centralny 18 W , satelitki 8 W , sub 26 W. od tego momentu zaczął mi się dość często komputer mulić. poza tym jak dam głośno i tubę na maxa (a czasami nawet na 50% zależy od utworu) to słychać jakby bass "po deskach" szedł (wiecie o co chodzi)...mam kartę dźwiękową Realtek HD audio i ponoć za dobra to ona nie jest wiec czy gdybym kupił lepsza np. Creative Sound Blaster X-fi Xtreme Audio to czy by to coś polepszyło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... :blink: Mistrzu... muzyki słuchasz na pierdziawkach 5.1 Creative? Bas nie taki? Zainwestuj choćby w jakieś Geniusy (2000X, 3000A), a najlepiej w jakieś stereo z prawdziwego zdarzenia - to powinno się poprawić. Pierdziawki 5.1 dobre do filmów, gier... NIE DO MUZYKI

Co do wolnego działania komputera... Na pewno to nie ma związku z zestawem głośnikowym... Może być wiele innych przyczyn...

BTW. BAS w pierdziawkach tego pokroju tak ma... (tym bardziej jak sub wciśnięty w kąt i na podłodze - stereotypowe - a na dobrą sprawę na podłodze nie słuchasz?)

Karta owszem nie górnolotna... ale do tego co posiadasz to szkoda kasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mowie ze źle graja bo dobrze graja bass ładny tylko właśnie sub stoi w przedziałce biurka blisko podłogi...gdybym go postawił na polce na ścianie mniej więcej w równej odległości od podłogi i sufitu i odwróc w stronę ściany to byłoby lepiej??

// edit:

p.s. Po co mi coś lepszego na pokoik 4x4 w zwykłym domku wiejskim gdzie mieszkają starsi ludzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Używaj opcji edytuj...

2) Dobrze grają :D... Jak nie jesteś głuchy to polecam przejść się to jakiegoś salonu audio i posłuchać zestawów stereo... Najtańsze stereo (może i nie z prawdziwego zdarzenia) to koszt około 400 zł...:

- Microlab Solo 6C / 7C

- Vigoole

- ...

Normalnie ok 1100 zł za nowy sprzęt (wzmacniacz + nowe kolumny): http://www.4deejays.pl/p,pl,198,reloop+ha-210b.html + http://www.allegro.pl/item523769925_tannoy...p_warszawa.html Nie jest to oczywiście szczyt marzeń (raczej sprzęt otwierający drogę do muzyki)

16m2 to wystarczająco dużo na sprzęt... A co do tego mają starsi ludzie... Widzę, że brak edukacji nie tylko dotyczy języka polskiego - ORTY... ale również tematyki o której jest CAŁE MNÓSTWO informacji... Wystarczy się nie lenić i poczytać...

A co do wpisu na temat stawiania suba na wysokości 2m? więcej? Raczej nie powinienem odpisywać... ba nawet nie powinienem pisać poprzednich postów i tego.. (temat wałkowany wielokrotnie)... Ręce po prostu odpadają... Wieje kojarzeniem muzyki z dudniącym basem (obrócę go w stronę ściany) i głośnością... Polecam udać się na koncert od czasu do czasu, poczytać co nieco... itp. Oczywiście jeżeli Cię ten temat choć trochę interesuje. W innym wypadku daruj sobie poznawanie świata dźwięków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce mi się pisać "ą" "ę" itp. a z gramatyki zawsze bylem bardzo dobry, wiec daruj sobie takie teksty bo jest to co[ ]najmniej żałosne..a co do audio to nie organizuje koncertu międzynarodowego tylko potrzebowałem głośników na własne skromne potrzeby wiec nie wyskakuj mi z takimi sprzętami to po prostu są mi nie potrzebne i za drogie szkoda mi kasy na takie coś....temat zamknięty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

As you wish!

BTW. Żałosna prowokacja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...