Cineeek 0 Napisano 17 Grudzień 2008 Siemka, program musze napisac na piatek z gory dzieki za pomoc mam problem z pewnym zadaniem, ogolnie chodzi mi o to zeby ktos mi przyblizyl wykonanie tego skrocone zapisac w pascalu juz bede umial (jezeli ktos poda to sie nie obraze) program ma polegac na tym ze zapisze 4 podane liczby naturalne zapisze w kolejnosci niemalejacej, tzn. w taki sposob zeby kazda nastepna liczba nie byla mniejsza od poprzedniej <---- mam pomysl, ale nie widzi mi sie pisanie kilkudziesieciu warunkow bo sa takie mozliwosci z if a>b>c>d then.. za duzo bedzie tych mozliwosci, zna ktos jakas skrocona metoda, komende, ew. napisze mi program ? z gory dzieki, a tu jeszcze jedno zadanie jezeli zechcecie pomoc w trojkat ABC wpisano trojkat A'B'C' w taki sposob, ze punkty A'B'C' sa srodkami odpowiednio bokow BC, AC i AB, napisz program ktory znajac wspolrzedne wierzcholkow trojkata ABC wyznaczy pole powierzchni trojkata A'B'C' oraz stosunek pola powierzchni trojkata ABC do pola powierzchni trojkata A'B'C' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 17 Grudzień 2008 ... Jak coś trzeba zrobić kilka razy => używasz prostej pętli... A cały zabieg, który masz zrobić nazywa się sortowanie... Google wyrzuci ci przynajmniej kilka algorytmów sortowania... 2 zadanie też trzeba trochę poszukać, bo to nie jest nic nowego... wzory odpowiednie wklepać i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cineeek 0 Napisano 17 Grudzień 2008 moglbys mi podac komendy tego sortownia nie za bardzo to wszystko rozumiem. ale wpadlem na pomysl by te 4 liczby podzielic na 2 grupy i wyznaczych w nich wieksze i mniejsze nastepnie z wiekszych wieksza i z mniejszych mniejsza dzieki temu bede mial najwieksza i najmniejsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 17 Grudzień 2008 http://www.google.pl/search?q=Sortowanie&a...lient=firefox-a - google nie gryzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach