Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
GhostRider27077

Znowu z DVD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie... otóż podczas podłączania DVD od nowa (musialem zmienić odwrotnie slave na master w obu napędach) kolega mi pomagał... gdy ja poszedłem do toalety, ten miał podłączyć do jednego. Okazało się, że tak mocno chciał wcisnąć, że złamał główkę jednego 'drucika' portu taśmy. Był to ten nowy napęd, który teraz nie działa po prostu. Nie wiem co robić, można powiedzieć, że straciłem jedyne działające DVD, bo tamte odczytuje tylko niektóre. Jest jakaś rada? Oddanie do naprawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddanie do naprawy :) Domowych sposobów na naprawę nie polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... nie chcę zwalić tego jeszcze bardziej, a np. normalnych, czyli nagrywanych plyt np. ze zdjęciami to ni hu hu, wyrażając się wulgarniej xDDD... A naprawa wynosi ile tak dokładniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno kupowałeś? Powinna Ci przysługiwać gwarancja. Jeśli gwarancja już nie obowiązuje to gorzej :) Ile to może wynosić to nie mam pojęcia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarka fortuny nie kosztuje. Co do naprawy to, jeżeli będzie to jakaś dziwna gwarancja to przyjmą, jeżeli normalna to nie - w kończy uszkodzenie z winy użytkownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... ta nagrywarka ma z 4 lata, więc wątpie by nadal miała gwarancję...;x. Najwyżej dziś pójdę do salonu i zapytam czy jest możliwa naprawa, bo stara nagrywarka... no cóż, działa, ale tylko z wybranymi płytami ;x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łee, to weź kup nową. Za 80zł można już kupić dobrego Lite-On'a albo LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hmm... ta nagrywarka ma z 4 lata, więc wątpie by nadal miała gwarancję...;x. Najwyżej dziś pójdę do salonu i zapytam czy jest możliwa naprawa, bo stara nagrywarka... no cóż, działa, ale tylko z wybranymi płytami ;x

Skoro 4 - letnia nagrywarka, to chyba lepiej jednak wymienić na nową :) Jedno się naprawi, drugie się zepsuje...

Niemniej jednak, jeżeli chcesz iść do salonu, zapytaj się koniecznie o cenę naprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... no wiesz :). Nagrywarka ma 4 lata, może 3, ale 2 lata leżała sobie w spokoju. A uszkodził ją kolega... A ta co mam 2 lata to chyba gorsza, skoro nie przyjmuje tych gorszych płyt DVD. Jeśli naprawa będzie kosztowała mniej niż 40 zł to chętnie zaplacę, ale jeśli więcej... no cóż, lepiej będzie kupić jedną dobrą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...