StoProGratis 0 Napisano 29 Listopad 2008 Wybiera się ktoś do sklepu? Bo ja z pewnością. Kilka video z gry http://www.rockstargames.com/socialclub/tv/index2.html // edit: Trochę o grafice w GTA IV wraz ze screenami ( po angielsku) http://www.pcgameshardware.com/aid,669017/...aphics_effects/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigM 0 Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) Ja jutro wybieram się do MM. I przy okazji zakupu Gothica 3: Zmierzch Bogów (wiem, to crap, ale co poradzę taka już dola maniakalnego fana), może nabędę też najnowsze GTA. Tanie nie jest, ale w końcu gra taka jak ta trafia się tylko raz na kilka lat. A starcza na wiele miesięcy. Edytowane 3 Grudzień 2008 przez BigM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StoProGratis 0 Napisano 3 Grudzień 2008 Ja miałem kupować ale cieszę się, że nie zamówiłem preordera a w MM gdy poszedłem kupić jeszcze nie mieli. Gra jest kompletnie nie zoptymalizowana. I potrafi ciąć nawet na HD4870. Poczekam na patche o ile będą. Ktoś panom z R* powinien powiedzieć, że sprzedaż rośnie dzięki JAKOŚCI. Mam nadzieję, że gra nie zostanie "złamana" może wtedy R* nie będzie mogło zrzucić złej sprzedaży na piratów tylko zrozumie, że rynek elektroniczny tak jak każdy inny nie jest podatny na sprzedawanie nie dokończonych wyrobów o marnej jakości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigM 0 Napisano 4 Grudzień 2008 Ja kupiłem GTA 4... i wiecie co? Dwie godziny się męczyłem z uruchomieniem, aż w końcu mi się udało... Jak? Używając cracka! Do oryginalnej gry! Po prostu za cholerę aktywacja nie chciała dojść do skutku. Czy to offline, czy online. A bez tego ani rusz. Dopiero crack (nielegalny, a jak) pomógł. Ehh... i jak tu się czasem nie wkurzyć na producentów. I nie podziękować piratom . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 4 Grudzień 2008 Kupiłem wczoraj GTA IV - też miałem problem z uruchomieniem, ale u mnie aktywacja przeszła bez problemów. Schody zaczęły się, gdy uruchamiałem grę. Po pokazaniu logo Rockstar Games, wyskakiwał błąd (code MMA10). Był związany z profilem online - gra, przynajmniej wczoraj, w trybie online kompletnie nie działała i ludzie na forach wściekali się na całą sytuację... Żeby ją w ogóle uruchomić, trzeba założyć profil offline, bezpośrednio w grze, korzystając z kreatora (kiepskiego) systemu Games for Windows. To najprawdopodobniej dzięki integracji z oprogramowaniem Microsoftu występują problemy z połączeniami z serwerem... A co do optymalizacji - macie rację. Nie powiem, że mój komputer jest słaby, a zdarzają się momenty, że gra się przycina. Poza tym nie da się wybrać wysokiej jakości grafiki - tylko medium lub low... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigM 0 Napisano 5 Grudzień 2008 Z grafiką mam tak samo jak Ty. Tylko średnie lub niskie detale do wyboru. Choć trzeba przyznać, że nawet na medium gra wygląda całkiem przyzwoicie. Jeśli chodzi o błędy - po uporaniu się z aktywacją pojawiły się kolejne. Tym razem "fatal error: zlib20", czy coś w ten deseń. Wyskakujący ZAWSZE podczas przechodzenia jednej z misji. Jak na razie rozwiązania tego problemu nigdzie nie znalazłem. Mam nadzieję, że patch ukaże się jak najszybciej. Bez niego granie w najnowsze GTA to istna katorga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 6 Grudzień 2008 Jedyne co mnie gryzie w GTA to, że nie mogę odpalić średnich tekstur :/ Tylko LOW. Specyfikacja w sygnaturce . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 6 Grudzień 2008 Nie możesz? Here is a step by step tutorial on how to use the "-norestrictions" commandline in order to free your graphic settings in the game and being able to e.g. set texture quality to "high": 1. You need the shortcut "Grand Theft Auto IV" on your desktop, right click -> properties. In the "Target" field should be written: "...\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" 2. Add the command line "-norestrictions" to the end of that "Target", so it looks like this ("..." is the folders you have in your shortcut): "...\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -norestrictions and afterwards click "ok" 3. Start your rockstar social club, skip login (if needed to avoid the MMA10 error), and let the window open. Do NOT click "PLAY" in the Social Club window. 4. Now double click your "Grand Theft Auto IV" on the desktop, wich you edited in step 1 and 2, and look how it opens the black box and then the game. 5. Your done, if the game starts up, you should be able to set your graphic settings to whatever you want. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 6 Grudzień 2008 Ten sposób nie działa ale znam inny . Wystarczy utworzyć w folderze z grą Commandline.txt , wpisać tam -norestrictions i zapisać . Teraz gram na 1024x768 Tekstury Medium, Jakość renderingu Bardzo wysoki a reszte detali ustawiłem na 30,13,13,2 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StoProGratis 0 Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) Ta gra bardzo ale to bardzo lubi mocny procesor. Bawiłem się taktowaniem E6300 i na tych samych ustawieniach w benchmarku na taktowaniu: 1,86GHz ( standardowe) 31 FPS ( klatki na sekundę) 2.1 GHz 35 FPS 2.45 GHz 40 FPS Ta gra chyba nie wie co to jest GPU! po podkręceniu 8800GT z zegarami 600/1500/1800 (rdzeń/shadery/ pamięci) na 700/1750/2000 gra zyskała całego 1 FPS'a! Edytowane 12 Grudzień 2008 przez StoProGratis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jawtek 1 Napisano 15 Grudzień 2008 Patch do GTA IV na PC już jest. Ściągnąć go można na przykład STĄD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigM 0 Napisano 17 Grudzień 2008 Ściągnąłem i powiem szczerze - dla mnie ta łatka to istne błogosławieństwo. Koniec wywalania do systemu, koniec głupich fatal errorów. W końcu gra działa dokładnie tak jak należy. Ładnie, płynnie i bezproblemowo. Szkoda że nie można tak było od samej premiery... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach