Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Lowca1q1

Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie która karta graficzna z GeForsa obsługuje Pixel Shader 3.0 , a co to jest Shader Model 4.0 czy to jest pixel shader?

Za odpowiedzi z góry dziękuje.

Edytowane przez Lowca1q1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shader Model 4.0 to ogólnie model cieniowania w wersji 4.0 więcej na ten temat (ogólnie o shader model) jest napisane tutaj . Wszystkie karty Gefore od serii 6xxx wzwyż obsługują Shader model 3.0 (Pixel shader 3.0, Vertex Shader 3.0). Jeżeli masz zamiar kupić kartę graficzną to podaj kwotę i pełna konfiguracje komputera (procesor, płyta główna, pamięci ram, Zasilacz )

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupić naowego kompa a głuwnie chodzi mi żeby poszły mi gry które wymagają Pixel Shader 3.0 jak np. Medal of Honor: Airborne myślałem o GeForsie 8600GT, 9500GT, 9600GT coś do ceny 350zł tylko nie wiemy czy one obsługuj Pixel ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Wszystkie GeForcy z serii 8XXX i 9XXX obsługują. W tej cenie bierz 9600GT najlepiej Gainwarda. Za 345zł np. na prolinei można wychaczyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PALIT 9600GSO 768MB będzie wydajniejszy. Problem jest tylko z małą dostępnością tych kart (wychodzą z produkcji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie, ze uzytkownicy powinni dostawac ostrzezenia za tak malo specyficzne tematy watkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...