Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
piotr3k

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.

Ciekaw jestem waszych opinii o tej zabawce. Warto toto kupić? A jeśli tak to jaką wersję? No i jakie są najciekawsze gry na X360. ;)

Jeśli temat jest w złym dziale to proszę o przeniesienie. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO najlepszy nextgen. Stosunkowo tani, posiadający dobry serwis i oferujący sporo dodatkowych możliwości, np. Xbox Live!.

Jeśli chodzi o gry - Halo 3, GTA IV, Gears of War 2 - to wystarczy żeby przekonać się do kupna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to ciekawa konsola napewno. Grałem czasem w empiku :) Polecam Xboxa 360 z Dyskiem twardym .

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xbox? Sux ;] Jest fajny z 2 powodów:

1. Tani, ale to zarazem jest jego minus ponieważ w najtanszym modelu nie dostajemy raktycznie nic. Samą konsole ;) Nie pozgrywamy sobie filmów itp...

2. Działają na nim piraty dlatego utrzymanie go jest bardzo tanie i gry można pobierać z internetu i nagrywać na DVD :)

I niestety tu się kończą zalety i zaczynają wady ;] Konsola sama z siebie do niczego innego się nadaje. Do internetu raczej średnio, filmów też bo tylko z DVD, do HD DVD trzeba dokupywać osobno odtwarzacz a filmów na Blue-Ray jest coraz więcej a jeszcze kupić tego nie można, nie można zainstalować innego systemu by odwtarzać np. mkv w HD lub divixy z linuxa. Natomiast z PS3 w komplecie ma się odrazu dysk, odtwarzacz DVD, DARMOWY!!!!! internet oraz granie przez niego i do tego za nie wiele wyższą niż xbox z dyskiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I niestety tu się kończą zalety i zaczynają wady ;] Konsola sama z siebie do niczego innego się nadaje. Do internetu raczej średnio, filmów też bo tylko z DVD, do HD DVD trzeba dokupywać osobno odtwarzacz a filmów na Blue-Ray jest coraz więcej a jeszcze kupić tego nie można, nie można zainstalować innego systemu by odwtarzać np. mkv w HD lub divixy z linuxa. Natomiast z PS3 w komplecie ma się odrazu dysk, odtwarzacz DVD, DARMOWY!!!!! internet oraz granie przez niego i do tego za nie wiele wyższą niż xbox z dyskiem wink.gif

1. To jest konsola DO GIER ;)

2. Porównaj cenę najtańszego X'a i PS3...

3. Blu-Ray, nie Blue-Ray ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1. To jest konsola DO GIER ;)

2. Porównaj cenę najtańszego X'a i PS3...

3. Blu-Ray, nie Blue-Ray ;)

1. Temu też zaznaczyłem ze do samych gier się nadaje. Ale co z tego jak niedługo moc (już przestaje) wystarczać i gdy miejsce na DVD9 sięs kończy (a już się kończy ;])? :P Trzeba myśleć przyszłościowo. Dla mnie kupowanie X'a to jak kupowanie kompa na rok. PS3 starczy na jeszcze przynajmniej 4-5lat ;)

2. Mówię o tym co oferują. Porównaj cene Xboxa Elite który kosztuje tyle co PS3 a oferuje i tak mniej ;]

3. Czepiasz isę ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako tania konsola do grania się nadaje.

PS 3 za 1200zł już można mieć .

Choć X360 Elite nie jest zbyt opłacalny :/

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro można wyrwać nówkę PS3 z gwarancją za 1000zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z HDD 40GB i grą ? Czy samą konsole bez dodatków ? Bo w Media Markcie za 1200zł był z 40GB i grą .

EDIT:

Do Autora --> Jeżeli masz 1200zł to bierz PS3.

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez gry ale 40gb. A gry używane teraz po 40-50zł chodzą na PS3 więc to dosć tanio ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr3k podaj ile masz kasy na konsolę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS3 starczy na jeszcze przynajmniej 4-5lat

Tak? Ciekawe jak to obliczyłeś ;) To ja biorąc takie statystyki z d... mogę stwierdzić, że PSX starczy jeszcze na 300 lat :)

P.S. Są już pierwsze wzmianki o Xbox 720 - następcy "trzystasześćdziesiątki" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ta będzie droższa od PS3, a wątpię żeby autor miał tyle kasy, żeby kupić jeżeli mówi o X360 . (No chyba, że będzie chciał dokładać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Która napewno będzie od niego droższa i zmusi do zmiany platformy oraz gier które wyjdą na przełomie tych konsol ;]

PS3 było planowane by wystarczyć na 10lat. Może przypomnę historie PS2 które pomimo tego że miało procesor nie mocniejszy niż duron 800 i karte grafiki nie lepszą niż riva TNT a do tego tlyko 32mb ramu i 16mb na karcie graficznej był planowany na 5 lat. Wytrzymał w sumie 7-8lat - nieźle, nie? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, o 720 wspomniałem w formie ciekawostki - premiere planują na 2012 rok ;)

Ja i tak wolałbym X360 od PS3 ;) Xbox Live! działa znacznie lepiej niz jego Sony'owski odpowiednik a i gier na maszynkę Microsoftu jest więcej...ot, choćby Gears of War 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego zalecam się zastanowić między X360 a PS3. Microsoft specjalnie wydaje konsole co 4 lata, żeby zarobić. A twórcy PS3 robią na większy okres, bo mają troche gier swojego autorstwa (m.in exclusivów) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gears Of War 2 to JEDYNY warty zainteresowania excluesive który i tak wyjdzie na PC - więc nim przestanie być ;] Na PS3 jest znacznie więcej excluesivów, jednak ty jako casual oczywiście nie zrozumiesz takich gier jak Shadow of the..., Metal Gear Soli 4, God Of War, Killzone itp. ;) I nie piernicz mi że gier jest więcej, są tlyko lepiej rozreklamowane bo prawdziwi gracze którzy wcześniej grali w gry które zostały im na zawsze, ze wspaniałą fabułą, światem i grywalnością, a nie zdobyły by poparcia wśród casuali - vide Simsy są dzisiaj bardzo popularne ;] A i tak 80% gier obecnie wychodzi również na PC i na właśnie PS3 ;)

Poza tym Xbox Live! wcale nie działa lepiej, a ta opinia wyrobiła się jak PS3 network było jeszcze młode. Teraz działa równie dobrze. A równie dobrze mógłbym powiedzieć że Xboxy są wciąż awaryjne - ponad 30% pierwszych modeli przez peirwsze 2 lata były awaryjne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło, widzę, że sorek fanboy PS3. Ja tam nie myślę nawet o zakupie konsoli więc się nie wypowiadam ;) Aczkolwiek Gears of War 2 nie wyjdzie na PC, wg ostatnich informacji Cliffy'ego B. Niestety :(

SotC, MGS i Killzone? Łeeeee. MGS'y zawsze i tak wychodzą na PC, na którym są zresztą lepsze skradanki (Thief, Splinter Cell), a jeśli chodzi o Kilzone to daj spokój - można przebierać wśród lepszych FPSów na pieca. Jedynie ciężko znaleźć odpowiednik SotC ale jak ktoś bardzo chce to może sobie zapuścić konwerter - nie ma przeszkód :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płakać nie będę apropo Gearsów, choć identycznie miało być z GTA4 ;)

MGS na PC? Czy Cię człowieku za przeproszeniem jebło? xD Chyba ze ty mylisz MGS, która strikte NIE JEST skradanką ;] Killzone ma klimat i "tą" grywalność której obecnym FPS'om brakuje, nawet CoD bo to tlyko zwykła strzelanka ;] SOTC: konwerter... naucz się nazywać te programy bo konwerterami one nie są ;] Ale rozumiem o co Ci chodziło. Jednak nie zrozumiałeś, że ja mówiłem o kontynuacjach które mają się pojawić a dla tych nie szybko będzie można zemulować z PS3 ;)

Nie jestem fanboyem, ja po prostu wybieram lepsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ wcale mnie nie "jebło" :) - pierwsze dwie części MGS wydane zostały również na PC. A porównanie do Splintera jak najbardziej na miejscu, nie wiem czy grałeś np. w MGS 2: Substance na PC? :)

A ja nie będę płakał za Killzone'm - i jesteśmy kwita :P

A co do "konwerterów" - nigdy nie odpalałem gry z konsoli na PC więc nie wiem do końca jak to się zwie, bo nie muszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 pierwsze to skradani. 3 i 4 ani troche skradanek nie przypominają ;] A spriter cell jest nudny i ciągle trzeba w nim chodzić w noktowizorze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to chciałbym wydać na konsolę tak około 700zł więc chyba PS3 odpada. No chyba, że naprawdę warto do niego dołożyć aż 300zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto. Gier wychodzi coraz więcej, wyglądją znacznie łądniej niż na PS3 i są w HD - w większości xbox'a to okrojone do niższych rozdzielczości. Do tego mniej się grzeje, jest cichszy ma darmowy internet, jest Little Big Planet, można zaisntalwoaćlinuxa i odtwarzać divixy i flv a także surfować po internecie ;) Czyli poza konsolą dostaje się praktycznie mini komputer pod TV :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzę kilka rozwiązań, które mógłbym polecić autorowi:

1. Poczekać na jakąś przerobioną wersję Xboxa, taką w której prawdopodobieństwo RROD-a wyniesie 0%.

2. Jeśli nie miałeś wcześniej PS2, to kupić PS3 z wsteczną kompatybilnością.

3. Jeśli nie miałeś PS2 i chcesz najlepszą konsolę za śmieszne pieniądze to kupić PS2.

Optymalnym rozwiązaniem, jeśli masz dobry TV, jest wariant numer 2. Chociaż 100% kompatybilności chyba nie udało się uzyskać.

Polecam też zakup PS2, jeśli jej nie posiadasz, bo tylu świetnych tytułów to na żadnej innej konsoli nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...