Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Czesław69

Radeon 4850 czy GF 9800GT?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.

Mam nadzieje ze pomozecie mi wybrać grafę. Wacham sie miedzy radkiem 4850 a gf 9800gt - naprawde hd 4850 jest sporo lepszy od tego GF? Co brać? Prosilbym tez o podlinkowanie do konkretnego modelu bo sam sie w tym gubie.

Edytowane przez Czesław69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkowicie i kategorycznie bierz 4850. POczytaj testy. Jest ich wiele i w większości 4850 gniecie 9800GTX, natomiast 9800GT pozostaje daleko z tyłu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firmy produkujące 4850 polecam firmy :

Asus, Palit, Gainward, Sapphire :)

Modele nierefencyjne tylko z powodu, że referencyjny się bardzo grzeje, aż za bardzo.

czyli Sapphire Toxic lub gainwarda golden sample .

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście jeśli Cię stać bierz 4850. Polecam niereferencyjny model firmy Sapphire - grzeje się znacznie mniej niż na standardowym chłodzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
POczytaj testy.

Czy to jakaś aluzja polityczna? :D

W kwestii wyboru karty to oczywiście bierz 4850 jeżeli zależy Ci na maksymalnej wydajności w tym przedziale cenowym.

Co do konkretnego modelu to ten jest w dobrej cenie i dodatkowo fabrycznie podkręcony: http://everon.pl/index.php?p924,gainward-hd-4850-gs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jestem szczęśliwym posiadaczem Palita HD4850 (link). To dobrze zainwestowane pieniądze - zwłaszcza, że gdy ja kupowałem kartę graficzną była sporo tańsza :). Nad GeForce'em 9800 GT w ogóle się nie zastanawiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również brałbym Radzia. Co prawda 9800 to tez jest kawałek niezłej karty, ale 4850 to prawdziwy kozak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, dzieki :) To jestem zdecydowany na 4850. Tylko teraz pytanie...który konkretnie i ew. w jakim sklepie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańszy to Palit Radeon 4850 512MB jak zależy na kasie. A jak chce się mieć najlepszą wydajność Chłodzenia to Sapphire Radeon 4850 Toxic . A ze sklepami to nie jestem dobrze zorientowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward i Palit to jedna firma tylko 2 rożne marki. Sapphire również jest dobra, aleja brałbym palita/gainwarda. Z Sapphire jakoś nie mam dobrych skojarzeń ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sapphire dobrze robi grafy sam posiadam tyle, że HD3850. Jak chodzi o Sapphire to bierz tylko Toxic, bo reszta to referenty i nic różniącego nie ma . A jak zależy na kasie to Gainward/Palit .

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...