Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Byqu

Komp sie nie włacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pisałem już kiedyś podobny temat, na jakis czas pomogło... ale w teraz kiedy właczam kompa na początku załadowal sie do BIOSa i wyskoczył komunikat "zmień lub usuń dyski..." , potem zrestartowałem kompa i ten komunikat juz nie wyskakuje, ale kiedy ładuje sie juz do strony logowania -> wpisuje swoje hasło i komputer sie restartuje:/ i tak jest cały czas... jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy dysk i CD'rom jest dobrze wpięty. Czasem kabelek od IDE poprostu delikatnie ocdhodzi i stąd te zakłócenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK sprawdziłem IDE, i dalej o samo :/ i co teraz ?? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pojawia się coś przed restartem? Jakiś komunikat o błędzie? Działa tryb awaryjny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega miał podobny problem i w biosie miał artefakty. Pomogło mu reinstall systemu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie nie pojawia sie zaden komunikat poprostu sie restaruje i tak na okrągło... wchodzilem w tryb awaryjny i niby działa probowalem przywrócic system ale to nic nie pomogło dalej to samo... Wiec pewnie reinstal systemu ? A czy to moze byc jakis wirus ? bo tak mi sie tez o uszy obiło ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam podobny problem, zamiast zamykania XP uruchamia się ponownie :)

Myślę, że warto spróbować z reinstalacją systemu. Możliwe jest także, że masz jakieś problemy z dyskiem. Jeśli nie chcesz wykonywać formatowania dysku, spróbuj do innego komputera podpiąć ten dysk, sprawdź go pod kątem wirusów. Jak masz do dyspozycji płytę Linuxa Live, spróbuj sprawdzić, czy odpali. Jeśli tak, to dysk jest w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Format i ponowna instalcja systemu zostaje, bo nie ma innych opcji więc reinstall to ostateczna decyzja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...