jankosasa 0 Napisano 19 Październik 2008 witam was wszystkich mam problem podczas instalacji visty na partycje e a xp bylo na c i jak instalowałem to coś nie wyszło i teraz jak włączam kompa to mam 2 windy do wyboru viste i xp i nie wiem jak to zmienić -.- żeby od razu wbijało na xp;] teraz 2 problem jak instaluje viste już przekopiowało mi pliki i takie niebieski ekran sie pojawia wiem ze powinno wyskoczyć potem polski i w ogóle język itd.. a tu nic taka zwiecha help ?? // ORTy (poprawione), Polecam zapoznać się z regulaminem - nazwa tematu (poprawiona). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 19 Październik 2008 Skoro instalowałeś drugi system MSu to masz menu wyboru. Nic nadzwyczajnego - Wszystko OK. Możesz edytować plik odpowiedzialny za wybór systemu (z poziomu Visty) i zmienić czas oczekiwania oraz, który system ma być ładowany domyślnie. niebieski ekran na chwile (i reset) czy coś innego? Ogólnie sprecyzuj problem bo ciężko cokolwiek zrozumieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankosasa 0 Napisano 19 Październik 2008 nie jak juz te pliki wypakowuje nie:P i jest taki niebieski ekran i potem powinno wyskoczyc te strefa czasowa itd... a mi nic mialem w napedzie plyte 30 min i to samo ale wyjolem plyte i pokazala sie ta strefa czsowa i nacisnolem ok i poznije bylo czekaj i znow scielo pewnie bym musial znowu czekac 30 min i plyte wyjac:PP juz czaisz?? ze ciagle sie zacina a u kumpla normalnie dziala /kompa mam dobrego/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Syde_Syrius 0 Napisano 13 Grudzień 2008 miałem podobny problem jak instalowałem viste 32-bitową, instalowałem ją 2-3 razy i miałem zawsze ten sam problem. Natomiast teraz na viscie 64bitowej (ale już sp1) nie mam zadnego problemu, wszystko idzie jak powinno. Ale możliwe, że jest to błąd instalatora visty. Jeśli kupiłeś w miare wczesną wersje, to taki problem może się pojawiać na niektórych komputerach. Jak to mówią złośliwi... "to tylko windows, nie oczekuj zbyt wiele" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepan 0 Napisano 19 Grudzień 2008 (edytowane) Witam Rowniez mam zawiasy przy instalacji Visty na tym samym niebieskawozielonym ekranie po skopiowaniu plikow. Jutro sprobuje jeszcze z vistą 64bit to napisze jaki efekt to dało. @Jankosasa A jak to rozwiązałeś ten problem? Kolega mowi ze to może być problem z ramami ale robilem memtest 512/2048mb (bo nie mam pełnej wersji) i nie było ani jednego błędu. !help ; ( Edytowane 19 Grudzień 2008 przez szczepan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 19 Grudzień 2008 Wina instalki - obowiązkowo z SP1... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepan 0 Napisano 20 Grudzień 2008 (edytowane) Probowalem dwoch roznych ale obie bez sp1. edit: sprobowałem z Vista 64 bit ze zintegrowanym sp1 i jest ten sam problem ; / Prosze pomozcie bo pozostaje mi tylko ukochany serwis ;( EDIT: Zainstalowało sie, trzeba było po prostu dac mu bardzo duzo czasu (około 30min) mimo ze mam dobry komputer. Teraz mam inny problem ktory wynika z posiadania przestarzałej wersji biosa, być moze jest to rownież powod wczesniejszego problemu. Edytowane 20 Grudzień 2008 przez szczepan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dex 2 Napisano 29 Grudzień 2008 to zaktualizuj bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach