Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
sorek

Mini komputer do gier pod TV

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, składam obecnie klientowi mały komputer do gier za około 1500zł.

Złożyłem taki oto zestaw:

http://pr***l/?id=shopkoszyk&1:TRA...ATA+2GB+D2800+5

I mam jedynie 1 pytanie. Co powiecie o tej obudowie? Jest wystarczająca do takiego zestawu? Wszystko się do niej zmieści (to, dysk i DVD) i czy zestaw jest ogólnie dobry? Co do zasilacza: chciałbym coś cichszego mu zamówić, ale wiem, ze w tej cenie raczej nic nie znajde. A sam mam tego chiefteca i w czasie spoczynku jest prawie niesłyszalny ;) A, ok. 100zł musi zostać dla mnie jako robocizna ;)

Reszta wydaje się być ok, co sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To żeś pojechał po bandzie... co to za płyta główna? I gdzie wcięło procesor? He?

Jakieś mobo od Gigabyte-a, ASUS, Foxconn-a, Abita (...) na IP35 za przyzwoite pieniądze raczej wyrwiesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem. Płyta Gigabyte GA-G33M-S2L 1.0 G33 VGA mATX czyli oparta o rdzeń P35 jednak z włączonym modułem karty graficznej. Jednak jeśli chodzi o inne to interesuje mnie raczej tylko ten sklep i przypominam że to ma być mini atx ;) Procesor to E5200, będzie dość cicho i dobrze chodził w obudowie przy zachowaniu dośc dobrej wydajności ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G33 to nie P35...

Buda stanowi problem... 1) Tandetna 2) Desktop 3) Wniosek, skoro blacha konserwowa (bo z czegoś takiego pewnie jest wykonana) to cicho nie będzie... 4) Drogo jak za taki shit...

No i tylko ten sklep... sam sobie stwarzasz problemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten komputer nie będzie słuzył do podkręcania. Obudowa: innej nie znalazłem, a nie chce płacić 600zł za porządnego chiefteca. Sklep daje bo jest tam sporo rzeczy i są tanio. I wątpie bym w tej ceine znalazl coś lepszego. To ma po prostu chodzić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grania bez OC dzisiaj nie ma... wszystkie gry mają już wyśrubowane wymagania... za niedługo (pół roku) to będzie do niczego (no chyba, że OC weźmiemy pod uwagę).

Od siebie polecam Arche, zależy jak się trafi, ale często mają tanio, duży wybór. Nie tak jak w Proline, że 3/4 rzeczy nie ma na stanie...

No i nie zapominaj o Everonie... są w stanie dużo rzeczy sprowadzić i ceny mają bdb...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety nie mam czasu na sprowadzanie ;) Granie bez OC jest, choć śmiać mi się chce z takich ludzi kupujących E8400 i Scythe Mugena a potem mówią "Nie będę podkręcał bo chce żeby mi to dobrze chodziło"... Żal :P Ale tutaj ejst to usprawiedliwione tym, że ma być to cichy komputer pod TV, koleś gra okazyjnie i raczej w średnio/starsze gry, a takie coś dajmy na to do AC wystarczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz miec cichy zasilacz to zainteresuj sie produktami CoolerMastera:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...