Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
rudzielec102

Xp na laptopie Hp pavilion dv6700

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zainstalowałem windowsa Xp na laptopie takim jak w tytule postu, ale przed instalacją nie sprawdziłem czy jest wsparcie sterowników po Xp :(. Poszukałem troszkę po necie i z większością urządzeń sobie poradziłem, oprócz kontrolera ethernet i czytnikiem liń papilarnych (ale to akurat jest zbędne). Ściągnąłem "morze" sterowników do tej sieciówki i nic nie pomaga, niby się instaluje, ale po chwili okno aplikacji sie zamyka i na tym koniec :( . Czy ktoś się orientuje jak można zainstalować ten kontroler?? I jeszcze jedno pytanie co to jest za urządzenie "Kontroler hosta IEEE1394 zgodny z OHCI"?? Przy tym urządzeniu też jest wykrzyknik, a kod błędu to 10. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IEEE 1394

Do, której karty sieciowej brakuje Ci sterowników? Bezprzewodowej, przewodowej.

BTW Firewire tez jest traktowane jako połączenie sieciowe... w pewnym sensie...

P.S. prosiłbym o wszystkie oznaczenia ze spodu laptopa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę oto wszystkie dane ze spodu laptopa s/n cfn814130b

p/n;KW132EA#AKD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numery seryjne na nie wiele mi się zdadzą... bardziej chodzi mi o dokładny model komputera, konfigurację... (DV6700 i co po tym pisze?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chwilę obecną nie posiadam tego laptopa, ale właściciel przesłał mi takie oto dane :

Hp pavilion dv6700

s/n cfn814130b

p/n;KW132EA#AKD

Nic innego mi nie przysłano :( , właściciel mówi, że nic więcej nie pisze na naklejce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, w/g product number, to jest pavilon z serii 68xx a nie 6700. Totalne zamotanie :(

Ale konfigurację możesz podać, używając choćby everest'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...