Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
szwedi

Prośba o pomoc w wyborze pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu 4-gigabajtowego zestawu pamięci. Obecnie w moim komputerze znajdują się dwa, 1-gigabajtowe moduły marki GeIL, które nigdy nie sprawiły żadnego problemu.

Chciałbym zatem pozostać przy obecnej firmie produkującej pamięci. Niestety, kompletnie nie wiem na jakie moduły się zdecydować. Wybrałem zatem najszybsze - 1066MHz 5-5-5-15 - z serii EVO ONE (wyglądają zachęcająco).

Proszę Was zatem o opinie dot. pamięci GeIL 1066MHz 2x 2GB 5-5-5-15 EVO ONE oraz o opinie dot. samej marki GeIL. Co sądzicie o owych pamięciach oraz producencie? Warto?

Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi! :-)

Pozdrawiam,

Szwedi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj płytę główną...?

Co do pamięci szkoda na nie pieniędzy, nie oferują za wiele...

Ze swojej strony polecam: A-DATA Extreme Edition (800 MHz lub jak chcesz 1066 MHz).

Jak chcesz wydać więcej pieniędzy to: Crucial Ballistix, Mushkin, G.SKILL, TRANSCEND

Pamięci, które podałem jako alternatywę nie są łatwe w dostaniu oraz musisz za nie więcej zapłacić. Można je znaleźć na allegro lub w niektórych sklepach internetowych: np. Everon.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co jest nie tak z marką GeIL w takim razie?

Moja płyta to Abit na X38.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie tak... po prostu oferuje słabsze osiągi w porównaniu do konkurencji... No i dochodzą pogłoski o sporej wadliwości pamięci EVO ONE w 1-2 kwartale 2008

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...