Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mxm_neo

Nowa karta muzyczna i Blue screen :O

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem.

Kupilem wczoraj karte muzyczna Asus xonar DX. Juz na poczatku pojawil sie problem, poniewaz jest ona pod pci 1x (to male) i ledwo ledwo wepchnalem ja pod karte graficzna, ktora ma dosc duzy wiatrak (gf 8800gt galaxy 512mb). (Plyta glowna to msi p35 neo2). I tak pc pochodzil dzis prawie caly dzien i go wylaczylem. Gdy chcialem go ponownie wlaczyc, wszystko bylo ok, do czasu gdy zaczalem sobie przegladac folder z filmami i .... buch blue screen... Myslalem ze to tylko przelotne wiec zrestartowalem pc, jednak gdy znowu zaczalem przegladac moj komputer, ponownie blue screen. Narazie dziala, jednak 2 blue screeny w przeciagu paru minut daja do myslenia... Co moze byc powodem czegos takiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj dokładną konfigurację komputera...

Wyłącz automatyczny restart po wystąpieniu Blue Screenów... (właściwości mojego komputera => zakładka zaawansowane => Ustawienia w Uruchamianie i Odzyskiwanie => Odznacz Automatycznie Uruchom Ponownie). Notuj typy błędów / kody...

Przyczyn może być wiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna z wielu myśli:

Może zatkałeś kartą dostęp powietrza do chłodzenia grafiki, sprawdź temperatury, mogłeś ją przegrzać ostro ;]

Czekamy na info o które prosił Nerio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kartą wszystko ok teraz, od czasu gdy zaaktualizowałem sterowniki. Teraz zaczęła przy np. włączaniu PC "pykać", nie jest to denerwujące jednak jest to coś mechanicznego.

Natomiast chciałbym kupić teraz słuchawki, HS-1000 creative, jednak są one tylko pod USB, czy więc jak je podłącze pod usb to będą korzystać z XONARA czy po prostu sie on zmarnuje? Jak to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze słuchawkami USB jest różnie i o ile się nie mylę to korzystają z jakiegoś wbudowanego układu. Ponadto potrafią być kłopotliwe w instalacji i użytkowaniu. Zdecydowanie polecam tradycyjne na jackach.

BTW. Jak chcesz więcej info to załóż odpowiedni temat, żeby nie robić mixu z jednego Topicu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...