Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
GhostRider27077

Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Tjaa... kolejny temacik ;p.

Otóż z braku pieniędzy nowy zestawik PC kupie za około 2 lata... Więc wolałbym na razie częściowo. Konfig mam w podpisie, więc zbędnych wątpliwości nie powinno być. Co wyszłoby najtaniej i nie wiązałoby się z kupieniem kolejnej części... otóż zamierzam kupować co miesiąc lub maksymalnie dwa jedną część, a części, które zamierzam zmienić to płyta główna, ram, procesor no i zasilacz.... HDD, obudowa, karta graficzna i DVD zostają. Na pierwszy ogień idzie zasilacz i tu przychodzę do was z pytaniem: jaki zasilacz? :rolleyes:

Zasilacz prawdopodobnie będzie "podtrzymywał" E5200 i kartę coś w rodzaju GF 9600, albo gorzej... zawsze wolałbym mieć te kilkadziesiąt W na zapas, więc myślę nad 450 W lub 500 W :D. Zależy mi ciszy i jakości... czyli coś podobnego do Chieftec'a. A resztę będę dokupowywał, kiedy będę miał pieniążki, czyli do lutego to maksymalnie!

Z góry dzięki za pomoc, pozdro :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec 500W możesz brać zawsze się przyda te kilka W do mocniejszych k.graficznych :) Choć i tak 450W będzie luźno starczeć .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie fundusze?

ja osobiscie mogę polecić smiało całą serię zasilaczy Corsair :) naprawde porządny sprzęt, 5 lat gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fundudze pozwalają mi do 200 zł, choć mógłbym dołożyć jeszcze 20 PLN... Ale 220 to już jest granica maksymalna, a Corsair z tego co można zauważyć na komputroniku jest "trochę" droższy, 450 to wydatek 230 zł + przesyłka z komputronika... Innymi słowy - nie starczy mi :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj => Corsair VX 450W

Koszt wysyłki Poczta - 12 zł

Koszt wysyłki Kurier - 21 zł

Edytowane przez Nerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie spokój z tym komputronikiem. W pierwszej kolejności patrz www.skapiec.pl i www.everon.pl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm niczego sobie oferta, lecz czy pociągnie w miarę nowy sprzęt i pozwoli na wymianę jakiegokolwiek komponentu na nowszy bez kupowania nowego zasilacza? :P A na tego Corsaira z braku innych pomysłów się skuszę, ale to już uzgodnie ze starymi :angry:... No cóż... oni tu rządzą :P

EDIT:

A jakbyście mogli polecić coś tańszego w "zapasie", gdybym tamtego nie mógł kupić to byłbym b. wdzięczny :)

Edytowane przez GhostRider27077

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...