Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
gangez

Problem z włączeniem komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Komputer nie chce mi sie włączyć. Sprawa wygląda tak że właczam wszystko ładnie pieknie, ładuje sie pasek windows i zaraz po zakończeniu ładowania windowsa wyświetla sie na sekunde niebieski ekran z błędami i komputer sie wyłącza

Wcześniej miałem ten problem ale robiłem formata i chodził przez nastepny miesiac, wczoraj jak robiłem formata to wytrzymał 3 włączenia a po dzisiejszym formacie to juz wogole nie chce wejsc w ekran logowania. Nie wiem co zrobić. pomocy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finito dokładna konfiguracja komputera. Druga sprawa, spróbuj uruchomić komputer w trybie awaryjnym (jak nie ma planszy wyboru takiego trybu to zaraz po przejściu POSTu naciskaj F8) i wyłączyć automatyczny restart po błędach krytycznych (właściwości mojego komputera => zakładka zaawansowane => Ustawienia w Uruchamianie i Odzyskiwanie => Odznacz Automatycznie Uruchom Ponownie. Następnie spisz kod błędu i napisz w topicu

Robiłeś coś konkretnego po czym zaczęły się pojawiać Blue Screeny? Instalacja softu? Jakieś czynności związane ze sprzętem?

Komputer jest podkręcony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Finito dokładna konfiguracja komputera. Druga sprawa, spróbuj uruchomić komputer w trybie awaryjnym (jak nie ma planszy wyboru takiego trybu to zaraz po przejściu POSTu naciskaj F8) i wyłączyć automatyczny restart po błędach krytycznych (właściwości mojego komputera => zakładka zaawansowane => Ustawienia w Uruchamianie i Odzyskiwanie => Odznacz Automatycznie Uruchom Ponownie. Następnie spisz kod błędu i napisz w topicu

Robiłeś coś konkretnego po czym zaczęły się pojawiać Blue Screeny? Instalacja softu? Jakieś czynności związane ze sprzętem?

Komputer jest podkręcony?

W trybie awaryjnym nie chce sie uruchomić problem jest podobny ( bo bez paska windows)

*Robiłem to co zwykle, ogladalem filmy gralem w gry czytalem ksiazki pdf. i nie instalowałem żadnych dodatków śmerów bajerów :P

*Nic nie podkręcałem, ostatni raz to ja go ze 2 miechy temu otwierałem bo nową karte graficzną wczepiałem (128) bo to stary komp jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świetnie... a gdzie dokładna konfiguracja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn co mam zrobić??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy ja piszę w innym języku?...

Procesor

Płyta Główna

...

Dysk

...

Zasilacz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak

Radeon 950MHz

o płycie nic nie wiem ale stara

Dysk 80 GB Samsung