Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Piotrek90

Jaka karta na AGP x8?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. Chciałbym zmienić sobie kartę graficzną w moim już nie najnowszym komputerze. Karta musi być na agpx8 ponieważ moja płyta obsługuje tylko taki złącze. Mój sprzęt to Pentium 4 3.0 GHz, Płyta MSI 865pe-pls - i865pe, 1GB ram, Grafika Winfast GeForceFX 5700 128MB 128Bit Zasilacz CHIEFTEC 360W. Jak widać sprzęt nie jest najnowszy wiec tez nie chce wydać za dużo na nowa karte, ok. 250zł max. Myślałem o Radeonie 2600xt 256mb ddr3. Możecie poradzić coś innego??? z góry dzięki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... Modernizacja tej konfiguracji to wydatek ok 1000 zł (procesor, płyta gł., pamięć, karta graficzna). Z całą pewnością różnica byłaby większa. Jednak wybór należy do Ciebie czy lepiej dozbierać czy kupować kartę graficzną...

Na AGP x8 w cenie ok 250 zł można polecić HD3650 (DDR3) - ciężko dostać, właśnie 2600XT lub coś z serii 1950 z DDR3.

P.S. Karta raczej nie rozwinie pełni swoich możliwości na obecnej konfiguracji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No domyślam sie że po zmianie samej karty nie będzie powalającej zmiany, ale ten sprzęt który posiadam to i tak już ledwo ciągnie więc nie chce wydawać na niego zbyt dużo. W niedługim okresie czasu planuje zakupić nowego kompa, ale uznałem że można by zmienić kartę bo ten geforce co mam to już rady nie daje i myślę że zmiana karty i ewentualnie dołożenie trochę ramu to ostatnia rzecz jaką mogę zrobić dla mojego kompa" żeby troszkę przedłużyć jego życie" za nieduże pieniądze. Jeśli możecie polecić jakaś fajna kartę którą np. użytkowaliście, albo ktoś z waszych znajomych miał i sobie chwalił to napiszcie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...