Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
GhostRider27077

Problem kolegi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja, jako gracz SA:MP (zapraszam do gry ;d) natrafiłem na problem znajomego. Może on pisać na GG, ale nie działają mu strony, pobieranie np. przez GG, odbieranie poczty "outlookiem". Jego dostawcą jest TelKab - http://tczew.net.pl/. Skontaktował się z dostawcą, który obejrzał problem i dał nowy modem - Scientific Atlanta (podał mi taką nazwę, nie patrzylem w internecie). Nowy modem problemu nie rozwiązał, a pan, który jakimś wykształciuchem w tej dziedzinie nie był powiedział, że to coś z Widnowsem. Konfigu na razie nie mam, podam jak będzie potrzebny. Ma Microsoft Windows XP Professional SP2. Problem występuje u niego od jakichś 6-7 dni. Prosiłbym o szybką pomoc ;P. Dziękuje z góry w jego imieniu :). W razie potrzeby jakichkolwiek innych danych podam je później ;d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim jaki system operacyjny? Modem USB, czy posiada port Ethernet? Jak podłączony do komputera (najlepiej, żeby był za pomocą portu Ethernet o ile takowy posiada)?

Objawy wskazują na zawirusowany/uszkodzony protokół TCP/IP... Może, ale nie musi pomóc skanowanie antywirusem, zmiana sposobu podłączenia modemu do komputera (Ethernet/USB),...

Jeżeli nic nie pomorze to standardowa rada... reinstall systemu z przezornością na przyszłość (antywirus, firewall, itp...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System: XP Professional SP2. Nie wiem jakie bliższe informacje mógłbym podać ;/. Modem podłączony za pomocą Ethernetu. Znajomy wskazuje na problem z protokołem TCP/IP, gdyż grzebał tam... miał kłopoty z lagami w grze. Dzięki jeszcze raz za pomoc. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wszystko wyjaśnia :) sam sobie rozkopał protokół TCP/IP :)

Może spróbować przywrócić domyślne wartości za pomocą tego programu: SG TCP Optimizer lub poszukać właśnie na tej stronie rozwiązania (gotowe klucze rejestru).

Jak nie pomoże to pozostaje przeinstalować wizgroze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...