LGK 0 Napisano 29 Lipiec 2008 No. Tak jak w temacie Wróciłem dziś do domku, włączam kompa, a tam mała niespodziewanka... Pulpit jest całkowicie pusty. Zero ikonek (pasek startu jest). Co dziwne, wszystko z paska startu mogę uruchomić. Wchodząć z tamtąd w Mój Komputer, a następnie w Pulpit wszystko także mogę odpalić i tam też wszsytkie ikonki są... Stało się to pod moją nie obecność, a wg mojej siostry (ahh to rodzeństwo -.-) ikonki poznikały, gdy przełączyła się z Opery na Firefoxa... Nie wiem. Próbowałem coś z tym zrobić, ale nie mam weny Chciałbym za wszelką cenę uniknąć Formata. Może przywracanie systemu by coś pomogło?... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MTS 0 Napisano 29 Lipiec 2008 IMO jest to sprawka jakiegoś wirusa. Zbadaj uruchomione procesy i poprzez narzędzie "msconfig" sprawdź czy podczas uruchamia systemu nie włączają się jakieś podejrzane aplikacje. Skanowanie antywirusem (np: avast) i antyszpiegiem (np: ad-aware) wskazane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 29 Lipiec 2008 A nie masz pulpitu Active Desktop? Wydaje mi się, że można było ustawić, by na pulpicie nie było żadnych ikonek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LGK 0 Napisano 30 Lipiec 2008 Nie, nie mam, Tommy Ale temat do zamknięcia - problem rozwiązany. Puściłem gruntowny skan kompa i wyszedłem z domu Jak wróciłem i odpaliłem maszynę wszystko było ok, czyli musiał być to jakiś virus -.- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach