Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
patrykob1

Komputer do gier .

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra 2 x HD3870X2 to zły pomysł.Co prawda nie wiem w czym jest słaby , lecz na testach rzeczywiście nie wypada za dobrze jako pojedynczy 3870X2 , ale jego testów w CrossFire pewnie nie zobaczę . Czyli z kart graficznych ma być 2 x 4870 w CrossFire . Tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak 2x4870 ma być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mathi13 . Widzę , że znasz się lepiej ode mnie . Czy udałobyci się stworzyć dla mnie jakiś b.dobry zestaw do gier do 4000 ? Najlepiej na Apollo.pl

Z góry wielkie dzięki . :) :) :)

Edytowane przez patrykob1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety będziesz musiał sobie składać z kilku sklepów bo nie w każdym sklepie wszystko będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor: Intel Core2Quad Q6600 - 474zł

Płyta główna : ASUS P5E - 485zł

Karta grafiki: 2x Radeon HD 4870 (MSI albo Gainward niewiem która z tych firm lepsza) - 1500zł

Dyski Twarde: 2xWD Caviar 500GB 7200 16MB WD5000AAKS - 384zł

Nagrywarka DVD: Tu raczej wybrać jakąś z LG - 115zł max

Pamięci DDR2: 4x2GB PC6400 800MHz OCZ Titanium EPP CL4 OCZ2T800C44GK - 496zł (ewentualnie 4x2GB PC8500 1066MHz OCZ Platinum EPP CL5 OCZ2P10664GK ale cena podrośnie o 220zł)

Zasilacz: Chieftec CFT-750-14C 750W - 305zł

Obudowa: duża wentylowana obudowa

Wychodzi: 3759zł bez obudowy.

Wszystkie ceny z apollo.pl

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Procesor: Intel Core2Quad Q6600 - 474zł

Płyta główna : ASUS P5E - 485zł

Karta grafiki: 2x Radeon HD 4870 (MSI albo Gainward niewiem która z tych firm lepsza) - 1500zł

Dyski Twarde: 2xWD Caviar 500GB 7200 16MB WD5000AAKS - 384zł

Nagrywarka DVD: Tu raczej wybrać jakąś z LG - 115zł max

Pamięci DDR2: 4x2GB PC6400 800MHz OCZ Titanium EPP CL4 OCZ2T800C44GK - 496zł (ewentualnie 4x2GB PC8500 1066MHz OCZ Platinum EPP CL5 OCZ2P10664GK ale cena podrośnie o 220zł)

Zasilacz: Chieftec CFT-750-14C 750W - 305zł

Obudowa: duża wentylowana obudowa

Wychodzi: 3759zł bez obudowy.

Wszystkie ceny z apollo.pl

Te ocze są kitowe, wiem bo miałem, a za 1066 nie ma sensu przepłacać. Lepsze są Corsairy które już pokazywałem niestety ich na apollo nie znajdziesz, chyba że się już pojawiły. Poza tym Asus P5E? Nie słyszałem, a napewno nic dobrego, poza tym strasznie droga... wydajność na P5K Pro nie będzie aż tak mniejsza a nawet niezauważalna, a podkręci procka tak samo ;) A zamiast chiefteca 750W wystarczy mu 650W i procek Q9300, spokojnie do 3ghz wykręci a przy stockowym chłodzeniu nie będzie tak gorący i napewno będzie brał mniej prądu. A, jeśli zaoszczędzi na płycie to może kupić lepszego procka np. już Q9450. Dysk: 16mb cashu? Za mało jak na 500gb, lepiej 32mb, do raida to jest dość ważne. Nagrywarka: Dupa, mam LG i to dość średnia nagrywarka. Wcześniej miałem Lite-On'a i znacznie lepiej i szybciej nagrywało. Obudowa: jaka Ci się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony dlaczego? Sam powiedziałeś, że się nie znasz.... Q6600 to świetny procesor. Do większości gier Ci w zupełności wystarczy. Prawda, seria Q6XXX jest prądożerna. Ale Q6600 jest równie dobry jak i Q6700 i inne tylko że tańszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geil, OCZ'e od bidy, A-Data, Patrioty. Ale jak nie podkręcasz extremalnie to to nie ma większej różnicy ;)

A, to poprawiona lista, w starej zapomniałem, że płyta nie ma supportu crossfire ;)

http://pr***l/?id=shopkoszyk&1:COR...EON+IHAS120+O+B

Niestety cena odrobinke przekroczona. + to jeszcze jakaś obudowa jakieś 100zł czyli ok. 4138zł. Jeśli Cię nie stać, to możesz zrezygnować z 8gb pamięci i mieć "tylko" 4gb. Ale myślę, że tak czy tak tyle Ci w zupełności wystarczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już chyba wole p5k pro od tego p5q , które pokazałeś . Przeczytałeś jego opis ? Nie obsługuje CrossFire . Sorry , tak długo pisałem , że nie zauważyłem twojego komentarza . :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza płyta tak... temu podałem drugi link z poprawioną płyte która posiada obsługe CrossFireX... Ale P5K Pro będzie równie dobry ponieważ nie stracisz wiele wydajności z crossfire a za to, zużycie prądu przez chipset będzie niższe i nie będziesz musiał rezygnować z 8gb pamięci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jeśli Cię stać na wydanie 4000zł na komputer, to dołożenie 100-150zł nie powinno być dla Ciebie problemem. A wtedy komputer będziesz miał nie do przebicia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz komputer na linku , który podałeś kosztuje tyle : 16225,14 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jest już tyle : 20343,90 . Nie rozumiem po co mi 5 procesorów , 10 paczek pamięci , 5 zasiłek , 10 kart graficznych , 10 dysków , po jednym z asusów P5Q i 4 nagrywarki . :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciągle powiększasz ilość przedmiotów np.procesorów przyjrzyj się dokładnie temu linkowi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie , sorry . To chyba nie Ty . Ilość przedmiotów powiększa się za każdym razem , gdy wchodzę na stronę . :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie widze bo musisz z opcji wziąć link do przekazania mi swojego kosza. Obudowa ładna, dysk ten co dałem tylko że tańszy. Jak chcesz to zabierz te 2 komponenty z allegro. Reszte daj tą co Ci dałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam pewności co do nagrywarki . Bardzo chciałbym posiadać w niej funkcję LightScribe . Może więc ta nagrywarka :

http://pr***l/sklep.php?prodid=LG+GH-20LS15+B+O

Może procek wziąć tu : http://www.allegro.pl/item407509450_intel_...zsza_cena_.html

A pamięci te :

http://www.allegro.pl/item405514616_corsai...r2_cl5_4gb.html

A płytę główną tą : http://www.allegro.pl/item407003659_wyprze...znan.html#photo

Gdy ostatnio patrzyłem ( około 2 miesiące temu ) komputer z tą płytą był najlepszy w 3DMarku 06 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebnie wchodziłeś na forum. Przecież sam sobie świetnie poradzisz... Ehh... rób co chcesz, ale potem nie marudź nam że coś jest nie tak. Ja już napisałem wszystko co miałem do powiedzenia. Rób se jak chcesz.

Btw. lightscribe jest powolne, brzydko rysuje, mało płyt to supportuje i się zupełnie nie opłaca... ale już mówiłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...