Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
patrykob1

Jakiego Radeona kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem Radeonów hd4870 lub hd4850 i połączeniem ich w CrossFire . Mogę kupić 2 Radki 4870 albo 2 lub 3 Radki 4850 + chłodzenie . Mój komp ma niedługo dotrzeć do mnie do domu . Jego parametry to :

Procesor : Intel Core 2 Quad Q9300 2,5Ghz 1333FSB

Pamięci : 8GB DDR 2 800 MHZ Patriot

Płyta główna : Asus Maximus Formula X38

Dysk : SAMSUNG 500GB 7200obr SATA300 32MB CACHE

Nagrywarka : DVD+-RW LITE-ON LH-20A1L SATA LightScribe

Zasilacz: Chieftec 650W

Obecnie w kompie jest karta graficzna 3870X2.

Powiedzcie czy warto ją wymieniać na którąś z wymienionych powyżej a o ile to na którą .

Z góry dziękuje. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. ja mysle ze narazie nie ma co zmieniac w tym kompie. ew zmontowałbym jakieś fajne Wc jak nie masz co z kasą robić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche bezsensu jest brać Q9300 - slabo podkręcalne, ale za to jest baaardzo malo prądożerny ;)

Patrioty to zuo. Przepłacisz a niewiele dostaniesz ;) Lepiej kup Corsairy XMMS2 800mhz CL5 - kręcą się spokojnie do 1066mhz a są tańsze i wytrzymują lepsze temp. ;)

A dysk do takiego zestawu to lepiej 2x 500gb i w SATA. A 1tb danych zawsze jest dobre ;)

Edit:

Co do kart: 2x 4870 lepsze. Wydajność większa niż GTX280 a mniejsze zużycie energii i procesora niż 3x 4850 ;)

Edytowane przez sorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za pomysły ale niestety komputera nie będzie bo okazało się że facet który mi go sprzedał wcale go nie posiadał :( .Na szczęście zwróci kasę. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...