Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
kuper

Co zamiast radeona x300?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam obecnie radeona x300 na plycie glownej nFORCE4-a939 na zlaczu pci, z procesorem AMD Athlon 64 3000+(1800 MHz) 1gb ramu i chcialbym zapytac jaka karte graficzna byscie mi zaproponowali kupic aby sie nadawala do tej konfiguracji kompa i plyty glownej glownie. Karta potrzebna najbardziej do grania a cena nie gra zbytnio roli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) Na tym kompie niestety wiele już się nie zdziała, wymienić grafikę jak najbardziej można jednak komputer i tak nie będzie tytanem mocy :) Ładowanie tutaj jakiejś mocnej grafiki nie ma zbyt wielkiego sensu, ponieważ będzie ona baaardzo ograniczana przez resztę podzespołów. Tutaj proponowałbym kupić GeForce 8600GT - nie jest to świetna grafika, jednak to tego komputera w sam raz: http://everon.pl/index.php?p57,palit-8600gt

Jednak aby myśleć o nowych grach musisz wymienić właściwie wszystkie części swego komputera. Napisz jakimi funduszami dysponujesz, doradzimy co wybrać.

Pozdrawiam i zapraszam do udzielania się na naszym forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam :) Na tym kompie niestety wiele już się nie zdziała, wymienić grafikę jak najbardziej można jednak komputer i tak nie będzie tytanem mocy :) Ładowanie tutaj jakiejś mocnej grafiki nie ma zbyt wielkiego sensu, ponieważ będzie ona baaardzo ograniczana przez resztę podzespołów. Tutaj proponowałbym kupić GeForce 8600GT - nie jest to świetna grafika, jednak to tego komputera w sam raz: http://everon.pl/index.php?p57,palit-8600gt

Jednak aby myśleć o nowych grach musisz wymienić właściwie wszystkie części swego komputera. Napisz jakimi funduszami dysponujesz, doradzimy co wybrać.

Pozdrawiam i zapraszam do udzielania się na naszym forum :)

Fundusze raczej nie graja za bardzo roli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm czy w takim razie stać Cię na zupełnie nowego kompa? Rzuć jakąś ceną, choćby orientacyjną, żebyśmy wiedzieli na czym stoisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Nowego kompa, w takim razie musialbym sie pozbyc tego a to by bylo ciezej, nie lepiej by bylo wymienic plyte glowna i od tego zaczac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak wymienisz płytę główną to odrazu idzie ram i procesor. W dzisiejszych czasach budowanie nowej platformy się opiera o procesory Intela . Więc najlepiej było by podać ile pieniędzy przeznaczysz na modernizację. Musisz powiedzieć konkretną sumę, bo mówienie, że fundusze nie grają roli możemy wtedy myślec, a to bogacz więc nawet 10-15 tysięcy na to przeznaczy itp.

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 4870 - 800zł

Intel C2D - 400 - 700zł

Mobo Asus, Fox ? - jakieś 300-400zł

2x2GB - 300zł

i na zasilacz jakieś 3 stówki.

Jeżeli akceptujesz budżet to można myśleć dokładnie nad częściami. A starego kompa na allegro za 200zł :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche przegiąłeś z cenami Havoc :P

Intel C2D - 200-500zł

Mobo Asus, Fox i Abit ;) - 200-300zł

2x2GB - 200-260zł - kupiłem bardzo dobre corsairy w tej cenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem. To taka amortyzacja w razie gdyby się zachciało quada lub niewiadomo czego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w sumie Quada można kupić za 500zł (a nawet troche mniej) Więc to też licze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie no :D Ale można też i za 900zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q6600 sam kupiłem za 500zł od razu z nim na 3GHz poleciałem i śmiga wszystko jak nalezy , ale radziłbym oczywiście chłodzonko zmienic

no ale dalej nie wiadomo co z kasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...