Seba_Trybi 0 Napisano 4 Lipiec 2008 Witam.Mam problem z tą grą.Od jakiegoś czasu często doczytują mi sie tekstury gram sobie w gre i wyskakuje mi niebieski obraz doczytują sie tekstury i zowu gra idzie i tak co chwile.Ostatnio nawet pojawiły mi sie jakieś czarne plamu podczas grania i potem jakiś bład wyskoczył z jakimś plikiem NV4_disp.Sterowniki do karty mam najnowsze kompa też mam ok wirusów nie mam nie wiem co jest grane.Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 4 Lipiec 2008 (edytowane) Podaj jeszcze konfigurację komputera. I jaką wersje sterów do karty graficznej zainstalowałeś. Edytowane 4 Lipiec 2008 przez mathi13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LGK 0 Napisano 4 Lipiec 2008 A DirectX? A sterowniki do płyty głównej? Gra wcześniej chodziła dobrze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba_Trybi 0 Napisano 5 Lipiec 2008 Kofiguracja: Płyta Gigabyte K8NF-9 Ultra Procersor Athlon 64 3200+ box2 Pamięc DDRAM 512MB PC3200 (razy 2) Dysk Samsung 250GB 8MB S-ATA Krata Graficzna GF8600GT 256 MB DDR3 Sterowniki mam najnowsze ze strony Nvidia pisze że nowszych nie ma.Gra mi wcześniej chodziła dobrze zainstalowałem starsze sterowniki ale było tak samo.Raz mi sie komp zrestartował i pisało że jest problem z plikiem NV4_disp nie kumam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 5 Lipiec 2008 (edytowane) Więc tak odinstaluj sterowniki, przeczyść rejestr np. CCleanerem, zainstaluj sterowniki z płyty która dostałeś od producenta lub ze strony producenta. Edytowane 5 Lipiec 2008 przez mathi13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba_Trybi 0 Napisano 5 Lipiec 2008 Lipa dalej to samo nie wiem czy mam odinstalować gre i zainstalować jeszcze raz czy ostatecznie format dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 5 Lipiec 2008 (edytowane) Znajdź i skopiuj ten plik NV4_disp w bezpieczne miejsce w razie problemów (jet to bilbioteka dll). Ściągnij ten plik dll i go skopiuj w miejsce NV4_disp (nie w miejsce kopii tylko tam gdzie go znalazłeś ) http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?nv4_disp Może pomoże. Jeszcze poszukam coś na ten temat. EDIT: Jeżeli nie będzie tego pliku to wklej do x:\Windows\System32 (domyślnie c:\windows\system32) x - oznacza partycję dysku w którym zainstalowałeś system operacyjny. Edytowane 5 Lipiec 2008 przez mathi13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LGK 0 Napisano 5 Lipiec 2008 A grę można przeinstalować tak czy siak ^^ Format to jest ostateczna akcja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
king of elfs 0 Napisano 31 Lipiec 2008 ja tez sims2 i nie chodzi najlepiej opusnia komputer i dluga wlacza i wylacza wogole wszyscy ktorych znam i maja ta gre maja jakies problemy z niam jeden to musial przes nia od nowa zresetowac windowsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach