Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
GhostRider27077

Problem z monitorkiem :P

Rekomendowane odpowiedzi

Taaa.... dawno tutaj nie byłem. Aż nie chce mi sie czytać tych wszystkich nagromadzonych, podczas mojej nieobecności postów. Nie miałem jakoś czasu na zaglądanie tu. Ale z newsami ze świata komputerów byłem na bieżąco. Ale niewazne to, chciałbym już któryś z kolei raz opisać trapiący mnie problem. :P

Dziś miałem zajść po nowy zasilacz, a z racji wakacji rannie pocinałem w GTA SA. Monitor zaczął migać tzn. obraz na 1 sec. pokazywał się tak około co 2 sec. Spanikowałem, zresetowalem komputer. Problme nadal był, wiec wyłączyłem kompa. Odłączyłem go i spróbowałem podłączyć znowu komputer, lecz ten nie zaskoczył, a wydawał dziwne dźwięki podobmne do pipczenia. Tylko, że niższe. Teraz mam 15 CRT, która ma 7 lat, więc stanowi to jakis problem. Specyfikacja sprzętu jets w podpisie, a tu podam specyfikację monitorka:

LOL, nie znalazłem ani jednej wzmianki o tym monitorze. Tak to jest, gdy ma się do czynienia z nieznaną marką. W każdym razie info, które znam:

Firma SuperSonic

Model 1717TFT

Cali 17.

Dodam, że jest on sprowadzony z USA. :P

Proszę o szybką, możliwą pomoc. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż można pomóc. Skoro 15" działa to raczej nie wina karty graficznej. Możesz co najwyżej zmienić jeszcze kable (zasilający i sygnałowy, o ile są odłączane). Jeżeli to nie pomoże, niestety monitor na straty (nie wierze, aby naprawa była opłacalna)

CRT => zakup używanego grosze

LCD => 19" wydatek 500-600 zł (tańsze modele)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kur....de. Właśnie w planach miałem upgrade kompa, a tu taki niespodziewany wydatek :lol:. No najpewniej 19 wezme. Ale spróbuje jeszcze z kablami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...