Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
rodriguez3

Problem z połączeniem bezprzewodowym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, jestem tu świeży więc prosze o wyrozumiałość. Mam kilka pytań dotyzące połączenia bezprzewodowego. Pierwszy raz z tym się spotykam i niestety spotkały mnie nie miłe rzeczy. Otóż zakupiłem karte sieciową do której zainstalowałem oprogramowanie oraz sterownik. Także kupiłem do tego Router i tu przy instalowaniu oprogramowania mały głupiaaa rzecz mnie spotkała, otóż wyświetliło mi się okno abym podał nazwe użytkownika oraz hasło do bramki podajże. A ja nie mam zielonego pojęcia co ja mam tam wpisać, próbowałem pare razy różnych sposobów i nic :(

Inny problem to to że jakoś bez kończenia instalacji tego udało mi się połączyć z internetem poprzez routera ( po przez zółty kabelek z laptopa do routera ) i wtedy działa elegancko. Lez po to kupiłem karte sieciową aby internet działał bez tego kabelka, na odległość... I gdy odłącze ten kabelek to połączenie pare sekund rozłącza się. Tak jakby internet się podłączał ale po 2-3 sekundach traci to połączenie i tak co 2-3 sekudndy to samo :lol: jestem z tego troche ciemny więc prosze o porade. W razie potrzeby prosze pytać a ja spróbuje odpowiedzieć.

Karta sieciowa to PCMCIA WIFI card , a router to Linksys WAG200G

Pozdrawiam i czekam na pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta sieciowa nie posiada konkretnej nazwy?

Co do routera to login i hasło:

admin

admin (lub po prostu nic nie wpisujesz)

Jeżeli się nie zalogujesz to musisz zresetować router za pomocą małe guzika z tyłu routera (przytrzymać ok 10s.).

Nie polecam konfigurować routera za pomocą dołączonej płytki.

Jeżeli masz Neostradę to konfigurujesz tak: KLIK

Jeżeli Netie (ale nie na łączach TP): KLIK

nazwa i login usera takie jakie dostałeś od operatora

Router posiada sporo opcji konfiguracyjnych. We wszystkim powinno pomóc to => KLIK

P.S. Moim zdaniem dodatkowe oprogramowanie do karty WiFi jest raczej zbędne... (jeżeli nie ma w nim żadnych konkretnych opcji konfiguracyjnych) to polecam zostawić sam sterownik.

P.S.2 Może się przydać aktualizacja oprogramowania => KLIK

lub wersja dla osób lubiących przerabiać => woytekm alternative firmware

Edytowane przez Nerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa załatwiona ;) reset routera pomogł. Juz pokazalo się bez loginu i hasła i gitara... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...